Takasbank goud

Goudprijs breekt magische grens van $2.000

Na het afgelopen bericht dat goud een nieuwe all time high bereikt had, is het edelmetaal door blijven stijgen. Het gele metaal steeg tijdens de handelssessie van woensdag en brak voor de eerste keer de $2.000 (per troy ounce). Dit volgens een artikel dat gisteren op The Block verscheen.

Goud heeft op het moment van schrijven een koers van $2.050 per ounce bereikt. De rally van het edelmetaal is natuurlijk aangewakkerd door het zoeken naar veiligheid te midden van onzekere tijden. Hierdoor is goud de afgelopen zes maanden met meer dan 31% gestegen.

Marktvoorspellers hebben de aanloop gekoppeld aan de vrees bij investeerders dat agressief monetair beleid van de centrale bank, gericht op het onderdrukken van de impact van COVID-19, zou kunnen leiden tot enorme inflatie.

Er is ook een aankomend stimuleringspakket waarover momenteel wordt onderhandeld door Amerikaanse wetgevers. Beleggers zien het oplopen van de overheidsschuld letterlijk als een gouden kans die de prijs verder omhoog kan drukken.

Edward Moya, senior analist bij OANDA, zei het volgende:

“Goud vat weer vlam door stimuluspakketten, enige dollarzwakte en naarmate risicovolle activa een boost krijgen van verbeterde economische gegevens en verbeterde virusvooruitzichten.”

Maar wat gaat er met het digitale goud gebeuren?

Gisteren plaatsten wij een nieuwe analyse van CryptoMichaël. In deze analyse gaf hij het volgende aan:

“De koers brak door het $11,300-11,400 niveau en vond vanuit daar kracht om door te zetten naar het volgende weerstandsniveau op $11,600-11,700.

Dit is het laatste essentiële niveau, voordat de Bitcoin koers een nieuwe impulsbeweging kan gaan maken en nieuwe toppen neer kan zetten. De vraag is dan hoe hoog de koers gaat komen en of we in één ruk naar $15,000 gaan.

Mocht echter de koers onder het niveau van $11,300-11,400 vallen, dan is een daling naar $10,900 en lager een zeer aannemelijk scenario. Er staat immers ook nog een CME gap open op $9,600.”

Jongeren kiezen voor Bitcoin en ouderen voor goud

Eerder vandaag plaatsten wij een bericht waarin duidelijk werd dat millenials vaker investeren in Bitcoin (BTC), terwijl de oudere generaties vaker goud verkiezen.

Bloomberg haalde het laatste JPMorgan-onderzoek aan dat was gericht op het gedrag van retailbeleggers tijdens en na de COVID-19-crisis. Het team van strategen, onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou, concludeerde dat babyboomers (geboren tussen 1946 en 1960) hebben besloten om geen aandelen te houden, voornamelijk die verbonden zijn met de technische sector.

In het onderzoek stond het volgende:

“De oudere cohorten bleven hun overtollige liquiditeit inzetten in obligatiefondsen, waarvan de aankopen in juni en juli sterk bleven.”

In plaats daarvan richtten ze zich op het opbouwen van hun portfolio met meer ‘veilige’ en minder volatiele activa zoals goud en staatsobligaties.

Daarentegen, en misschien niet verwonderlijk, hebben jongere generaties meer geld toegewezen aan risicovollere activa – zoals aandelen en cryptocurrencies – met name Bitcoin. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN