Crypto

Donald Trump geeft aan dat volgend stimiluspakket nog groter kan zijn, wat goed nieuws is voor Bitcoin

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren aangegeven dat het volgende stimiluspakket mogelijk “veel hogere” cheques zal bevatten dan de eerder uitgedeelde cheques van $1.200. Dit volgens een artikel dat gisteren op FOX10 Phoenix geplaatst werd.

De Amerikaanse president zei het volgende:

“Het kan zelfs hoger gaan dan dat. Ik zou graag zien dat het erg hoog is omdat ik van de mensen hou. Ik wil dat de mensen het krijgen.”

Republikeinen van de Senaat hebben tot nu toe een ontwerp-stimuleringspakket voorgesteld, bekend als de HEALS-wet, waarin een plan wordt uiteengezet om nog eens $1 biljoen uit te delen.

Goed nieuws voor goud en Bitcoin

Dit kan echter wel eens goed nieuws zijn voor Bitcoin (BTC) en goud. De vorige stimiluscheques werden namelijk door veel Amerikanen uitgegeven aan het kopen van Bitcoin en goud, in een poging zichzelf te beschermen tegen de inflatie van de Amerikaanse dollar.

Zo zei Jason Deane, analist bij Quantum Economics, het volgende tegen Decrypt:

“De afgelopen maand is de Amerikaanse dollar met zes procent gedaald ten opzichte van de Engelse Pond, een factor die mensen naar Bitcoin zou kunnen drijven.”

Hij ging verder met:

“USD devaluatie, toenemend bewustzijn van Bitcoin en gebruiksgemak en toegang […] maken Bitcoin naar mijn mening een waarschijnlijke kandidaat voor een veilige haven / waardeopslag.”

In een recent debat met Anthony Pompliano, zei goud-supporter Peter Schiff het volgende:

“We printen voor altijd. Het is voor altijd nul procent. Dus nu zal de bodem onder de dollar vandaan vallen.”

Bitcoin kan dienen als veilige haven

Fidelity Digital Assets – de crypto-tak van investeringsgigant Fidelity – publiceerde woensdag een rapport ter ondersteuning van dit idee. Het voerde vier componenten aan van Bitcoin die de stelling ondersteunen dat het een waardeopslag kan zijn, van een vast aanbod tot lage inflatiecijfers.

Een reden waarom Bitcoin een waardeopslag zou kunnen worden, is de “onvergeeflijke digitale schaarste”, merkte Fidelity op. Het bedrijf gaf het volgende aan:

“Schaarste is het belangrijkste kenmerk dat wordt aangehaald met betrekking tot een goede waardeopslag omdat het essentieel is om te beschermen tegen de waardevermindering van de reële waarde op lange termijn.”

De auteurs benadrukten een tweede ondersteunende factor, namelijk dat de huidige record-lage rentetarieven in traditionele finance, evenals ongekende niveaus van wereldwijde monetaire stimulering, “onbekende gevolgen” kunnen hebben en momenteel “brandstof zijn op het vuur van bewustzijn en adoptie” van Bitcoin.

Tot slot voegde de auteurs nog twee redenen aan toe, namelijk:

“Langetermijnfactoren zijn onder meer de ‘langzame en gestage’ inflatie en de mogelijkheid om een grote overdracht van waarde te doen voor een millenniumdoelgroep die een positief oordeel heeft over digitale activa.”

Samenvattend erkende Fidelity Digital Assets dat hoewel het succes van Bitcoin als waardeopslag niet is gegarandeerd, de cryptocurrency alles heeft wat het nodig heeft.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN