Bitcoin koers

CryptoMichaël: Is de bull markt dan eindelijk begonnen?

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Bitcoin (BTC) is eindelijk uitgebroken, en hoe? De koers schoot door de $10,000 naar de $11,600 en lijkt daar nu te willen consolideren. Is de bullmarkt dan eindelijk begonnen of gaan we nog een tijd consolideren? Heeft Bitcoin nu eindelijk de status van ’safe haven’ verdiend, aangezien Bitcoin met goud en zilver meebeweegt, terwijl de dollar in waarde er op achteruit gaat? Laten we kijken naar de verwachtingen omtrent de Bitcoin koers.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers 5-8-2020
Bron: TradingView

De daggrafiek laat duidelijk zien dat er een doorbraak is geweest van het psychologische punt van $10,000. Deze compressie en zijwaartse bewegingen hebben meerdere maanden geduurd voor er een uitbraak kwam. Hoe langer zoiets duurt, hoe heftiger de beweging is en dat heeft de markt gezien. De koers ging in één spurt van $9,500 naar $11,600.

Wat geeft de grafiek aan? Op dit moment zit het tegen de laatste grote weerstand voor de volledige bullmarket los gaat. Het is niet te verwachten dat de koers dat in één keer gaat doen, waardoor het aannemelijker mag worden geacht dat er een tijdje zijwaartse bewegingen gaan plaatsvinden.

Wat zijn de niveaus om naar te kijken? Het $9,500-10,100 gebied is een belangrijke om in de gaten te houden voor mogelijke testen van de vorige weerstand. Vaak wordt een weerstand terug getest om deze te bevestigen als steun, voordat de koers weer verder opwaarts beweegt naar nieuwe toppen.

Totale marktkapitalisatie crypto

Bron: TradingView

Een zeer duidelijke doorbraak van het weerstandsniveau rond $280-290 miljard en hierdoor een impulsbeweging richting het $350 miljard gebied.

Het is niet aannemelijk dat deze gelijk doorbroken wordt vanaf zo’n beweging, waardoor de gebieden rond $280-290 miljard belangrijke gebieden worden voor potentiële steun.

Wat zijn de weerstandsniveaus als de totale marktkapitalisatie wel kracht vindt? Het volgende weerstandsgebied wordt dan $430-470 miljard.

Totale altcoin marktkapitalisatie crypto

Bron: TradingView

De totale altcoin marktkapitalisatie zit ook in een weerstandsgebied, aangezien de altcoin marktkapitalisatie door het $100 miljard niveau is gebroken.

Wat is het meest aannemelijke? Ook voor deze grafiek geldt dat een zijwaartse beweging redelijk aannemelijk gaat zijn. Een doorbraak van dit weerstandsniveau zorgt er voor dat $200 miljard een mogelijkheid gaat worden, maar zoals eerder gesteld, is dit niet de verwachting dat dat in een keer gebeurt.

45-minuten grafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers 5-8-2020
Bron: TradingView

Op de lagere timeframes ziet de Bitcoin koers er op de volgende manier uit. Het is niet aannemelijk dat er nog een sterke impuls beweging aan komt (maar goed, zelfs zilver is ons aan het verrassen met extreme krachten omhoog).

De koers brak door het $11,300-11,400 niveau en vond vanuit daar kracht om door te zetten naar het volgende weerstandsniveau op $11,600-11,700.

Dit is het laatste essentiële niveau, voordat de Bitcoin koers een nieuwe impulsbeweging kan gaan maken en nieuwe toppen neer kan zetten. De vraag is dan hoe hoog de koers gaat komen en of we in één ruk naar $15,000 gaan.

Mocht echter de koers onder het niveau van $11,300-11,400 vallen, dan is een daling naar $10,900 en lager een zeer aannemelijk scenario. Er staat immers ook nog een CME gap open op $9,600.

Spannende en volatiele tijden! Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN