Paris Saint Germain

Engelse voetbalclub was het slachtoffer van ransomware-aanval

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het Britse National Cyber ​​Security Centre heeft gisteren een nieuw rapport uitgebracht waarin een groeiende trend wordt onthuld van ransomware-aanvallen in de sportsector. In dit rapport benoemden zij een recent voorbeeld van een ransomware-aanval op een Engelse voetbalclub, waarin Bitcoin (BTC) als betaling werd geëist. Er werd echter niet genoemd welke voetbalclub het betrof.

Volgens het rapport, genaamd “Cyber ​​Threat to Sports Organizations”, was de naamloze club het doelwit van ransomware die hun bedrijfsbeveiligingssystemen kreupel maakte. Het gevraagde losgeld was 400 BTC ($3,66 miljoen). De club weigerde echter te betalen, waardoor hun opgeslagen gegevens verloren gingen.

Door deze keuze kon de club hun zakelijke e-mails niet meer gebruiken, was het CCTV-systeem niet meer toegankelijk en waren de toegangspoortjes van het stadion niet meer operationeel.

De Britse cyberbeveiligingsautoriteit heeft tevens bekendgemaakt dat de aanval de club “enkele honderdduizenden ponden” heeft gekost.

Ransomware steeds groter probleem

Ransomware wordt steeds populairder onder criminelen. Zo hebben wij op onze website de afgelopen tijd al een hoop berichten geplaatst over dergelijke aanvallen.

Eerder deze maand plaatsten wij nog een artikel waarin aangegeven werd dat hackers het interne netwerk van Telecom, het grootste telecommunicatiebedrijf van Argentinië, hebben aangevallen en $7,5 miljoen eisen in de altcoin Monero (XMR). Het bedrag kan tevens oplopen tot 15 miljoen dollar als Telecom niet vóór 21 juli betaald.

Eind juni werd ook bekend dat hackers, die bekend staan om het eisen van betalingen in Bitcoin, een ransomeware aanval hadden uitgevoerd op 31 Amerikaanse bedrijven en Fortune 500-bedrijven. Echter maakte het Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf, genaamd Symantec, bekend dat ze deze aanval hebben kunnen blokkeren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN