Argentinië Bitcoin

Hackers eisen $7,5 miljoen in Monero van grootste telecommunicatiebedrijf Telecom

Hackers hebben het interne netwerk van Telecom, het grootste telecommunicatiebedrijf van Argentinië, aangevallen en eisen $7,5 miljoen in de altcoin Monero (XMR). Het bedrag kan tevens oplopen tot 15 miljoen dollar als Telecom niet vóór 21 juli betaald.

Telecom, opgericht in 1990, is uitgegroeid tot het grootste telecommunicatiebedrijf in Argentinië. Er ging een screenshot op Twitter rond waarop de eisen van de hackers te zien zijn:

“Je hebt twee dagen. Als u niet op tijd betaalt, wordt de prijs verdubbeld. De tijd eindigt op 21 juli 20:23:48.”

De afbeelding geeft verder ook aan dat “je de bestanden niet zelf kunt decoderen en als je het probeert, je de bestanden voor altijd verliest”. De melding verscheen gisteren op wat een computer lijkt te zijn die is aangesloten op het interne netwerk van Telecom. De aanval lijkt geen gevolgen te hebben op de geleverde diensten van Telecom zoals internet, vaste lijnen of op het mobiele netwerk.

De hackers hebben naar verluidt meerdere computers die eigendom zijn van Telecom, die gevoelige en persoonlijke informatie bevatten, getarget en gecodeerd. Om de software voor de decodering te ontvangen, hebben de hackers om losgeld gevraagd in de populaire privacymunt Monero.

Officiële websites van Telecom weer online

De meeste officiële websites van Telecom zijn op dit moment weer online. Een officiële bedrijfsverklaring gaat rond vanuit de support helpdesk van Telecom waarin het de aanval bevestigd en een reeks aanbevelingen opnoemt die zijn werknemers moeten volgen.

Verder is er nog niets bekend over of Telecom Argentina het bedrag in Monero zal betalen. Bij verdere informatie houden we jullie op de hoogte!

Wat je misschien ook leuk vindt:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN