Japan cryptocurrency

Mitsubishi-cryptocurrency wordt dit jaar nog gelanceerd, aldus CEO

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Er gaan al sinds 2015 geruchten de ronde dat het grootste financiële bedrijf in Japan, Mitsubishi Financial Group, van plan is om haar eigen cryptocurrency te lanceren. Nu is er echter nieuws naar buiten gekomen dat het in 2020 eindelijk staat te gebeuren. Gepland om in het vierde kwartaal van 2020 live te gaan, zou de cryptocurrency de eerste zijn in de financiële geschiedenis van de Aziatische natie.

De CEO en president van Mitsubishi UFJ Financial Group, Hironori Kamezawa, sprak met een groot nieuwsplatform in Japan en maakte de plannen bekend over de digitale valuta van het bedrijf. Hij gaf aan dat de aanstaande cryptocurrency zal worden gebouwd, rekening houdend met transparantie en gemak. Als het gaat om de tijdlijn, verwacht hij dat de Mitsubishi-cryptocurrency dit jaar ergens tussen september en december gelanceerd gaat worden.

Eindelijk een lanceringsdatum

Zoals gezegd bestaan er al geruchten over een Mitsubishi-cryptocurrency sinds 2015. Destijds werden er minimale details gedeeld over het project waarin stond dat een cryptocurrency, die op een blockchain-netwerk draait, zou worden ontwikkeld om naadloze peer-to-peer-transacties uit te voeren. Het idee werd echter op een laag pitje gezet en tot een officiële lanceringsdatum kwam het nooit, tot nu althans.

Nu de lanceringsdatum van de Mitsubishi-cryptocurrency bekend is, heeft het project opnieuw de interesse gewekt in de Japanse crypto-sector. Interessant om te vermelden is, is dat de groep al een stablecoin heeft, MUFG-token, die is gekoppeld aan de Japenese Yen.

Het is echter niet zo dat MUFG de afgelopen jaren stil heeft gezeten op het gebied van cryptocurrencies en blockchain-technologie. Vorig jaar was het van cruciaal belang voor het veiligstellen van een investeringsronde t.w.v. $14 miljoen voor door Coinbase aangedreven effecttoken. Er komt tevens zoveel meer vanuit MUFG dan alleen een Mitsubishi-cryptocurrency. Een op smartphones gebaseerde retailbetalingsoplossing, die wordt ondersteund door de aankomende Mitsubishi-cryptocurrency, zit bijvoorbeeld ook in de pijplijn.

Japan omarmt cryptocurrencies en blockchain-technologie

Japan omarmt de blockchain- en cryptocurrency-revolutie met regelgeving. Kozo Yamamoto, lid van het Huis van Afgevaardigden van de Liberal Democratic Party (LDP), gaf aan dat het land langzaamaan de stijgende interesse in cryptocurrencies herkent en de waarde die ze toevoegen aan de Japanse Yen.

Daarnaast plaatsten wij eerder deze maand een artikel waarin duidelijk werd dat de blockchain-sector in het land sinds 2019 met meer dan 30% is gegroeid. Het rapport onthulde verder dat er vanaf mei dit jaar 430 blockchain-bedrijven in het land zijn, een stijging van 30,7% ten opzichte van de 329 bedrijven die in juli vorig jaar werden gemeld. 64% van deze bedrijven richt zich echter voornamelijk op blockchain-technologie en de rest is betrokken in een secundaire markt.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN