Bank of Japan CBDC

Japanse wetgever roept op voor digitale yen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een andere Japanse wetgever heeft publiekelijk opgeroepen voor een snelle ontwikkeling van de digitale yen om niet achter te lopen op China. Dit volgens een bericht dat op maandag 10 februari op Reuters verscheen.

Het hoofd van de onderzoekscommissie voor bank- en financiële systemen van de Japanse Liberale Democratische Partij, Kozo Yamamoto, zei vandaag dat het land binnen twee tot drie jaar een digitale yen moet ontwikkelen.

Yamamoto zei dat de plannen voor de centrale valuta van de centrale bank (CBDC) moeten worden opgenomen in de beleidsrichtlijnen voor het midden van het jaar. Hij legde uit dat digitale valuta’s zich snel konden verspreiden in opkomende economieën en dat China, die aan een CBDC werkt, zijn digitale macht kan uitbreiden, mits Japan geen digitale yen ontwikkeld. Hij zei het volgende:

“Hoe eerder hoe beter. We zullen voorstellen opstellen die in de beleidsrichtlijnen van de overheid worden opgenomen en hopelijk binnen twee tot drie jaar ontwikkeld zijn. Als elk land erin slaagt om geldstromen te beheersen met hun eigen (digitale) valuta, kan dat een grote schommeling in tijden van crisis voorkomen en hun eigen economie stabiliseren.”

De opmerkingen van Yamamoto volgen die van de voormalige minister van economie en regerend partijlid Akira Amari, die zei dat hij een CBDC wil uitgeven om de aankomende Chinese yuan van China tegen te gaan. Yamamoto gaf toe dat, hoewel de verspreiding van CBDC’s de suprematie van de dollar kan ondermijnen, het ook opkomende markten kan stabiliseren, die afhankelijk zijn van de dollar, zoals Cambodja.

Japanse wetgevers hebben onlangs hun regering opgeroepen om dit jaar aan te dringen om een digitale valuta op de agenda van de G7 te krijgen. Bovendien heeft de plaatsvervangend gouverneur van de Bank of Japan eind januari gezegd dat de instelling klaar moet zijn om een ​​CBDC uit te geven indien de publieke vraag naar een digitale yen toeneemt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN