Blockchain-industrie in Japan is met 30% gegroeid sinds 2019

Volgens een nieuw rapport van één van de grootste crypto-bedrijven van Japan, Monex Crypto Bank, blijkt dat de blockchain-sector in het land sinds 2019 met meer dan 30% is gegroeid.

430 blockchain-bedrijven in Japan

Jarenlang is Japan getuige geweest van groei in de blockchain-industrie. Het is een van de weinige landen die een regelgevend kader voor de industrie geformuleerd en geïmplementeerd heeft. De blockchain-vriendelijke aanpak heeft geleid tot de snelle groei van de industrie en is volgens het rapport het afgelopen jaar met meer dan 30% gegroeid.

Het rapport van Monex Crypto Bank onthulde verder dat er vanaf mei dit jaar 430 blockchain-bedrijven in het land zijn, een stijging van 30,7% ten opzichte van de 329 bedrijven die in juli vorig jaar werden gemeld. 64% van deze bedrijven richt zich echter voornamelijk op blockchain-technologie en de rest is betrokken in een secundaire markt.

Het rapport toonde verder aan dat blockchain-technologie niet beperkt is tot startups, aangezien 193 van deze bedrijven werden bestempeld als grote bedrijven. Hiervan richt meer dan de helft zich voornamelijk op blockchain-technologie.

Er zijn verder 31 beursgenoteerde bedrijven in Japan die gebruikmaken van blockchain-technologie. Over de beschikbare blockchain-producten merkte het rapport op dat finance de grootste focus was, goed voor 19% van de 422 actieve producten/diensten.

Blockchain-technologie neemt de wereld over

De blockchain-technologie wordt momenteel op veel gebieden over de hele wereld gebruikt. Het digitale gedistribueerde grootboek elimineert in veel gevallen het gebruik van papierwerk en tussenpersonen. De technologie is ingezet op gebieden als logistiek, gezondheidszorg en veel andere sectoren over de hele wereld. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden op een rij gezet.

China blijft positief over de technologie

Zo werd onlangs bekend dat de crypto-industrie in China positief en optimistisch blijft over de voortdurende opkomst van cryptocurrencies en blockchain-technologie, ondanks de aanhoudende wereldwijde COVID-19-pandemie. De enquête omvatte 350 Chinese bedrijven in 10 verschillende industrieën die iets te maken hebben met blockchain- en crypto-activa in het algemeen.

359 bedrijven bouwen op Ethereum

Eerder dit jaar plaatsten wij een artikel waarin licht werd geworpen op wie er precies op Ethereum aan het bouwen is. In dit artikel werd duidelijk dat enkele van de meest gerespecteerde bedrijven ter wereld, maar liefst 359 van hen, hard aan het werk zijn om te bouwen bovenop het Ethereum-protocol.

Onder de lijst zijn grote namen in de industrie, zoals Nike, Barclays, TD Ameritrade, FedEx, Microsoft, Intel, Ubisoft, Amazon, American Express, Samsung, McDonald’s en nog veel meer.

Rusland laat mensen stemmen via blockchain-technologie

Vorige maand plaatsten wij een artikel waarin duidelijk werd dat de Russische regering heeft besloten dat inwoners van Rusland, die boven de 18 jaar zijn, via de blockchain konden stemmen. Ze mochten hun stem online uitbrengen om vóór of tegen de voorgestelde wijzigingen in de Russische grondwet te stemmen.

Nederlandse startup Wordproof krijgt €1 miljoen aan subsidie

Begin deze maand werd duidelijk dat Wordproof een subsidie ​​van €1 miljoen kreeg van de Europese Innovatieraad (EIC). Wordproof is een Nederlandse startup die een blockchain-verificatiesysteem ontwikkeld heeft, dat als doel heeft om te helpen bij het bestrijden van verkeerde informatie en “nepnieuws” op internet.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!