Maker van Cardano stelt samenwerking met Litecoin voor

De maker van Cardano (ADA) en de CEO van Input Output Hong Kong (IOHK), Charles Hoskinson, heeft in een recente tweet voorgesteld om samen te werken met Litecoin. Deze tweet was direct gericht aan Litecoin-oprichter Charlie Lee.

Hij tweette het volgende:

“@SatoshiLite het zou geweldig zijn om samen iets te doen. Ik hou van het idee om cross-chain communicatie tussen Litecoin en Cardano te testen. We hebben veel ideeën en ik weet zeker dat jullie dat ook hebben.”

Charlie Lee reageerde op zijn beurt ook positef op de samenwerking. Hij tweette het volgende:

Een samenwerking creëren tussen Cardano en Litecoin

Litecoin leek een tijd stil te staan op het gebied van ontwikkeling. En een vermeende lek op Reddit, waarin ontwikkelaars hun teleurstelling uiten over het trage tempo van de vooruitgang, heeft de cryptocurrency ook niet geholpen.

Vorige maand gaf Lee echter een interview om de ontwikkelingen van Litecoin te bespreken. Hij gaf in dit interview aan dat fungibility en privacy, via de MimbleWimble upgrade, de prioriteit hebben:

“… We werken aan het toevoegen van MimbleWimble aan Litecoin met extensieblokken. Dit is iets waar we sinds eind vorig jaar aan hebben gewerkt. Het gaat goed, we hebben ons eind deze zomer gericht op de lancering van een testnet.”

Hoewel het goed zou zijn voor Litecoin om samen te gaan werken met Cardano, is het niet de meest voor de hand liggende samenwerking, aangezien het twee verschillende systemen zijn. Zo is Cardano een proof-of-stake-blockchain en is geëvolueert uit een wetenschappelijke filosofie en heeft een op onderzoek gebaseerde benadering. Litecoin is daarentegen een proof-of-work-systeem en is, net als Bitcoin (BTC), een manier om snel digitaal waarde over te maken van persoon tot persoon.

Charles Hoskinson wil echter de cross-chain communicatie tussen Litecoin en Cardano testen en hij gelooft specifiek dat het geweldig zou zijn voor de twee blockchain-projecten “om samen iets te doen”. De CEO legt verder uit dat zijn team een ​​overvloed aan ideeën heeft en hij denkt ook dat het Litecoin-team zelf nieuwe ideeën heeft die ze kunnen delen.

Shelley-upgrade wordt 29 juli gelanceerd

Op 1 juli werd een node, uitgerust met de Shelley-upgrade, op het mainnet geïmplementeerd. Aan het einde van de maand, op 29 juli, worden de wijzigingen via een hard fork op het netwerk van Cardano geïmplementeerd.

De overgang naar Shelly zal naar verwachting de schaalbaarheid en decentralisatie van de blockchain vergroten – twee componenten die essentieel zijn voor het toekomstige succes.

De CEO van het bedrijf achter Cardano, IOHK, Charles Hoskinson, blijft tevens vol vertrouwen over de toekomst van het project en gaf aan dat de code de “hoogste kwaliteit” heeft die ooit is geschreven.

Hij zei het volgende:

“We versnellen en versnellen en we doen dit met een aantal van de hoogste kwaliteit code die ooit is geschreven in de geschiedenis van onze ruimte omdat we een echt wetenschappelijke taal gebruiken Haskell en we gebruiken formele methoden … die van dezelfde technische standaarden zijn die NASA en SpaceX gebruiken voor hun raketten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!