Verenigd Koninkrijk FCA

FCA-onderzoek: ruim 2,6 miljoen Britse consumenten hebben ooit crypto-activa gekocht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Volgens een nieuw FCA-onderzoek hebben naar schatting 2,6 miljoen Britse consumenten ooit crypto-activa gekocht. Dit betekent een stijging van 1,1 miljoen sinds de FCA vorig jaar een face-to-face-enquête over hetzelfde onderwerp voltooide. Van de 1,9 miljoen die nog steeds hun crypto-activas hebben, zoals Bitcoin (BTC), Ripple (XRP) of Ethereum (ETH), heeft de helft meer dan £260 (~€285) in hun portfolio zitten.

Het onderzoek van de FCA werd samen met de regering en de Bank of England (BoE) uitgevoerd om de marktomvang, consumentenprofielen en attitudes ten opzichte van crypto-activa te begrijpen.

De overige resultaten

Een van de andere belangrijke bevindingen van het onderzoek, dat online werd uitgevoerd door YouGov en in totaal 2.681 ondervroeg, was dat de meerderheid van de eigenaren van cryptocurrencies algemeen bekend is met het product, zich bewust is van het gebrek aan bescherming en het risico van prijsvolatiliteit.

De studie toonde ook aan dat naar schatting 300.000 eigenaren van cryptocurrencies geloven dat ze bescherming hebben, waardoor ze potentieel risico op financiële schade lopen.

Uit het onderzoek bleek verder dat advertenties een sleutelrol spelen bij het beïnvloeden van de beslissingen, waarbij meer dan een derde van de respondenten zegt dat zij door advertenties beïnvloed werden crypto-activa te kopen, aldus het onderzoek.

Een ander opvallend feit was dat degenen die crypto-assets kopen, 83% dit via niet-Britse beurzen deed.

FCA wil de markt beter begrijpen

Sheldon Mills, interim executive director of strategy and competition van de FCA, zei het volgende:

“Dit FCA-rapport onthult de toenemende populariteit van crypto-activa onder de Britse consumentenbevolking en onderstreept het belang van ons werk om een ​​beter begrip te krijgen van deze markt en hoe mensen omgaan met deze activa.”

Hij ging verder met:

“Crypto-activa bieden risico’s en kansen voor consumenten en we hopen dat deze inzichten het beleidsdebat in het VK en internationaal zullen helpen naarmate het gebruik van deze activa blijft groeien.”

De FCA zei dat het samen met de regering en de Bank of England, als onderdeel van een Britse Cryptoassets Taskforce, de schade van cryptocurrencies begrijpt en aanpakt en tegelijkertijd innovatie in het belang van consumenten aanmoedigt.

In haar begroting voor maart 2020 zei de regering dat ze van plan is overleg te plegen over maatregelen om bepaalde crypto-activa onder de verordening inzake financiële promoties te brengen.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Je kan ons ook volgen op Facebook en Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN