Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0 nieuws: Altona-testnetwerk is gelanceerd

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

In een nieuwe mijlpaal voor Ethereum 2.0 is de Altona-netwerksimulator uitgerold. Het grootste verschil deze keer is echter dat het nu om 4 clients gaat, namelijk Prysmatic Labs, Sigma Prime, Nimbus en Pegasys. Afhankelijk van het succes van dit testnetwerk zal er nog één testnetwerk zijn vóór de officiële lancering van Beacon Chain.

Altona verschilt van Onyx – een single-client testnetwerk dat Topaz verving en dat werd gelanceerd door Prysmatic Labs en Prysm-validators omvatte. De Schlesi-generatie had 50 procent Prysm-validators, terwijl het Witti-testnetwerk drie clients had. Altona overtreft dat door nog een client toe te voegen.

1xbit

Aangezien Ethereum zijn schaalbaarheid wil vergroten via Sharding en Proof-of-Stake (PoS), zal de manier waarop deze verschillende clients samenwerken aan een nieuwe blockchain, benadrukken hoe verschillende clients – bij de lancering van de Beacon Chain – de handen ineen zullen slaan om de uitrol van een nieuwe benadering van netwerken en consensus mogelijk te maken.

Aangezien alle clients nodig zijn voor het succes van de Beacon Chain, betekent het feit dat Ethereum verschillende clients heeft geïntroduceerd in dit testnet vooruitgang en een zorgt voor vertrouwen bij ETH-houders.

Uniek is dat Altona eigenlijk geen simulatie is, maar een blijvende eindgebruiker op basis van een enigszins gewijzigde mainnet-configuratie. Als zodanig kan iedereen validators en Proof-of-Stake-nodes toevoegen, wat de protocolimplementatie in alle belangrijke ETH 2.0-implementaties garandeert.

Altona bewijst vervolgens dat het netwerk en zijn nodes klaar zijn om Beacon Chain te ondersteunen, met de nadruk op de eindgebruiker, niet op ontwikkelaars.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Je kan ons ook volgen op Facebook en Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN