Ethereum

Ethereum 2.0 testnet van Prysmatic Labs bereikt mijlpaal

Zoals de meesten weten staat de Ethereum (ETH) 2.0 upgrade voor dit jaar op de planning. Een update die een hogere transactiedoorvoer en een nieuw consensusmodel (proof-of-stake) zal introduceren.

Nu heeft een Ethereum 2.0 testnet-versie van Prysmatic Labs, genaamd Topaz, ruim 29.300 validators aangetrokken, die samen meer dan 1 miljoen ETH aan het staken zijn. Dit is natuurlijk een testversie, echter als dit Ethereum 2.0 mainnet was, dan zouden dit een waarde van $214 miljoen vertegenwoordigen.

De CEO van Prysmatic Labs zei het volgende tegen Decrypt:

“We zijn verheugd om te zien hoeveel steun en activiteiten van de gemeenschap op Topaz er zijn. Dit is het eerste grootschalige ETH2-testnet waar de gemeenschap een meerderheid van de validatoren controleert.

Hij voegde er het volgende aan toe:

“De Topaz is een volledig testnet met voornamelijk Prysm-nodes van Prysmatic Labs. De 1MM ETH-mijlpaal met hoge stabiliteitsniveaus geeft ons het vertrouwen dat ETH2 dit activiteitsniveau aankan, wanneer fase 0 later dit jaar van start gaat.”

1xbit

PoS erg bullish voor Ethereum

De upgrade die voor Ethereum 2.0 gepland staat, zal van Proof-of-Work (PoW) naar een verbeterd beveiligingsmodel, genaamd Proof-of-Stake (PoS) veranderen. Bovendien zal het opsluiten van een groot deel van het circulerende aanbod veroorzaakt schaarste en dit zal op zijn beurt weer zorgen voor een stijging in de Ethereum koers.

Meer schaalbaarheid

Naast staking zorgt Ethereum 2.0 voor schaalbaarheid, waardoor dApps die op het netwerk zijn gebouwd, meer gebruikers kunnen verwerken en hun levensvatbaarheid voor consumenten kunnen vergroten.

Nu er meer toepassingen beschikbaar zijn, zal het netwerk een aanzienlijke opleving van gebruikers kunnen gaan zien. Hoe meer vraag er is om het systeem te gebruiken, hoe hoger de prijs.

Testfase Ethereum 2.0

Op dit moment bevindt Ethereum 2.0 zich momenteel in de testfase en er zijn meerdere versies van het testnet, waaronder de Topaz-versie. Prysmatic Labs, die de Topaz versie op 14 april lanceerde, heeft zowel van Vitalik Buterin als het ETH gemeenschapsfonds een financiering ontvangen. Het bedrijf blijft echter een grote bijdrage leveren aan het project. Vanaf 15 mei had het 47% van het netwerk in handen.

Andere Ethereum gerelateerde artikelen

Bron: DeCrypt

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN