Bitcoin geldautomaten

Kapitaal vanuit institutionele beleggers in Bitcoin (BTC) is met 56% gestegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Bitcoin koers heeft een aantal ‘wilde’ jaren achter de rug, en hoewel de koers sinds 2017 met 53% is gedaald, meldde LongHash onlangs dat het kapitaal vanuit institutionele beleggers met 56% is gestegen.

Het bericht suggereerde dat de kapitaalinstroom van geaccrediteerde investeerders de afgelopen 2 jaar voor Bitcoin (BTC) is verbeterd, maar de stijging in 2020 was bijzonder groot.

Een analyse van The TIE liet ook een stijging zien

Vorige week plaatsten wij nog een analyse van social media blockchain-gegevensbedrijf The TIE waarin aangegeven werd dat institutionele investeerders nu eindelijk (grootschalig) de cryptocurrency-markt aan het betreden zijn. Het bedrijf meldde namelijk op 18 juni dat volgens de NVTweet Ratio, die de waarde van Bitcoin en het niveau van social media-vermeldingen van “Bitcoin” koppelt, een recordhoogte bereikt had.

Het bedrijf tweette het volgende:

“Bitcoin handelt op een ATH op het gebied van zijn sociale activiteit.

Verhogen van de NVTweet Ratio kan erop wijzen dat BTC nu meer wordt aangedreven door institutionele handel, aangezien de marktkapitalisatie sneller toeneemt dan het sociale volume.

NVTweet-ratio = marktkapitalisatie / 1 miljoen / 30 dagen gemiddeld tweet-volume.”

Hoe komt deze stijging?

Volgens het recente rapport van LongHash kwam deze stijging echter door drie belangrijke redenen:

  • Positief sentiment onder vooraanstaande beleggers en instellingen.
  • De levensduur van Bitcoin (BTC).
  • Versterking van de fundamentals.

Een artikel van AMBCrypto gaf echter aan dat één van de belangrijkste triggerpunten de veerkracht van Bitcoin was, waardoor het sneller wist te herstellen dan welke andere traditionele beleggingscategorie dan ook.

Door deze opmerkelijke winsten wist Bitcoin veel ogen naar zich toe te trekken. AMBCrypto zei hier het volgende over:

Het positieve sentiment omhulde het digitale bezit pas nadat het persistentie in de grafieken vertoonde, terwijl grote aandelen zoals S&P 500, Dow Jones en grondstoffen zoals goud in maart-april instortten.”

Het nieuwsmedium ging verder met verklaren dat dit er zelfs voor zorgde dat JPMorgan zijn houding ten opzichte van Bitcoin moest veranderen. De bank gaf het volgende aan:

“Hoewel de bubbel van [Bitcoin] net zo dramatisch instortte als dat het opgeblazen werd, is Bitcoin zelden onder de kostprijs verhandeld, inclusief tijdens de zeer wanordelijke omstandigheden die in maart heersten.”

Grayscale beheert nu $3,7 miljard aan crypto-activa

Eerder plaatsten we nog een artikel waarin duidelijk werd dat de digital asset manager Grayscale nu een totaal van $3,7 miljard aan Bitcoin, Ethereum (ETH) en verschillende andere cryptocurrencies beheert, wat een recordhoogte voor het bedrijf markeert. Deze fondsen worden gehouden namens haar investeerders.

Deze laatste update vertegenwoordigt een stijging van $500 miljoen van Grayscale sinds het Q1-rapport dat op 31 maart 2020 werd gepubliceerd. In iets minder dan een jaar tijd heeft Grayscale $1 miljard (37%) toegevoegd aan zijn totaal beheerd vermogen, waarbij het bedrijf in juli 2019 $2,7 miljard rapporteerde.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN