Fireblocks gaat traceringstool voor cryptocurrency-transacties implementeren om het witwassen van geld tegen te gaan

Fireblocks, een door Fidelity gesteund opslag- en transactiebedrijf voor digitale activa, zal cryptocurrency-transacties gaan volgen om zakelijke klanten te helpen bij het tegengaan van het witwassen van geld (AML). Dit volgens een aankondiging die gisteren geplaatst werd.

Volgens de aankondiging integreert Fireblocks een traceringstool van, crypto-forensisch bedrijf, Chainalysis om ervoor te zorgen dat crypto-activa, die worden overgebracht naar of van het platform, niet in strijd zijn met de AML-voorschriften.

Het Fireblock-platform zal gebruik maken van Chainalysis ‘Know Your Transaction (KYT) -product om cryptocurrencies in realtime te monitoren. KYT stelt zowel institutionele als particuliere klanten in staat transacties met een hoog risico te identificeren door grote hoeveelheden crypto-gerelateerde activiteiten te monitoren.

Door het product te implementeren krijgt het bedrijf toegang tot het verzenden en ontvangen van door AML goedgekeurde fondsen, het aanpassen van het transactiebeleid op basis van toegewezen risicoscores, het automatisch loggen van AML-transactierapporten en de mogelijkheid om dergelijke rapporten te delen met regelgevende instanties.

Jason Bonds, Chief Revenue Officer bij Chainalysis, zei het volgende:

“Zowel beveiliging als compliance zijn een integraal onderdeel van het opbouwen van vertrouwen in de cryptocurrency-industrie. Door het productaanbod te bundelen met onze integratiepartners via het Chainalysis Partner-programma, zorgen we ervoor dat onze klanten zich houden aan de beveiliging en aan AML-best practices.”

Chainalysis biedt oplossingen die het volgen van digitale activa over meerdere blockchains mogelijk maken. Het heeft onlangs traceerondersteuning toegevoegd voor de privacymunten Zcash en DASH, en gaf aan dat het 99% van de transacties zou kunnen traceren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!