Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Onfo onderzoek: cryptocurrency spreiding gaat 4 keer sneller in Indonesië dan in Amerika

Het aantal gebruikers van digitaal geld in de Verenigde Staten staat op 14-15%, terwijl in Indonesië het aantal momenteel op 11% staat. Het is echter zo dat Indonesiërs 2-3 jaar geleden pas begonnen zijn op de crypto-markt en Amerikanen al veel eerder actief zijn.

Het blockchain-platform Onfo heeft een experiment uitgevoerd om erachter te komen of de snelheden omtrent de verspreiding van cryptocurrencies aanzienlijk verschilden van regio tot regio. Daartoe selecteerde Onfo vier landen met totaal verschillende economieën: de Verenigde Staten, Duitsland, Rusland en Indonesië.

Bron: Onfo
1xbit

Het experiment

Als onderdeel van het experiment ontvingen 100 gebruikers in elk van deze landen 10 munten voor registratie en extra munten om andere gebruikers naar de crypto-markt te brengen.

Uit het experiment bleek dat de spread-index van cryptocurrency in minder ontwikkelde landen tot vijf keer hoger was dan in ontwikkelde landen. In Duitsland brachten de 100 gebruikers bijvoorbeeld 763 nieuwe mensen aan. In de Verenigde Staten introduceerde hetzelfde aantal gebruikers 1.112 nieuwe mensen en in Rusland werden 2.304 nieuwe gebruikers aangebracht.

Bron: Onfo

Indonesië heeft het meest indrukwekkende spreidingspercentage laten zien, waarbij 4.350 nieuwe gebruikers werden aangebracht. Hierdoor was de spreiding vier keer zo hoog als in de Verenigde Staten en vijf keer zo hoog als in Duitsland.

Conclusie

J.R. Forsyth, de oprichter en CEO van Onfo, legde uit dat de spreiding rate hoger is in landen waar kleinere bedragen meer gewaardeerd worden. Als zodanig winnen cryptocurrencies in minder ontwikkelde regio’s, zoals Indonesië, momenteel aan populariteit met een enorm groeipotentieel, aangezien meer mensen in de grootste economie van Zuidoost-Azië digitaal geld beginnen te gebruiken. Een gebrek aan bankdiensten, samen met de groeiende vraag naar mobiele telefoons en de gevolgen van de COVID-19-pandemie, maken van Indonesië een perfecte markt voor cryptocurrencies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!