Libra Association stelt bestuurslid van Credit Suisse aan als CCO

De Libra Association, de groep die toezicht houdt op het door Facebook ondersteunde Libra-project, heeft Credit Suisse-directeur Sterling Daines aangesteld als chief compliance officer.

Volgens een verklaring die gisteren gepubliceerd werd, is Daines op dit moment nog functie actief als wereldwijd hoofd van de financiële misdaadnaleving voor Credit Suisse, waar hij ook de titel van algemeen directeur heeft. Hij zal Credit Suisse verlaten “en later dit jaar lid worden van de Libra Association”, aldus het persbericht.

Daines beklede eerder functies bij Goldman Sachs en Deloitte Financial Advisory Services, en werd ook geraadpleegd door de overheid van de Verenigde Staten, inclusief voor het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN).

Dianes zei zelf het volgende over deze stap:

“Ik ben verheugd om lid te worden van de Libra Association, die de digitale betalingsruimte transformeert om miljarden mensen meer mogelijkheden te geven. Een cruciaal onderdeel van het bereiken van deze missie is ervoor te zorgen dat we een veilig, compliant en betrouwbaar platform bouwen voor alle gebruikers, waar ik naar verwachting een aanzienlijke bijdrage aan zal leveren.”

De aanstelling van Daines toont maar weer eens aan dat de Libra Association duidelijk de focus op compliance heeft. Half mei huurde het de chief legal officer van HSBC in, Stuart Levey, en later die maand wist het een voormalig FinCEN-directeur aan te strikken als algemeen adviseur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!