Libra Association CEO

Libra Association benoemt voormalig staatssecretaris van Obama als CEO

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Gisteren kondigde de Libra Association aan dat het de voormalig staatssecretatis van president Obama, genaamd Stuart Levey, benoemd heeft als eerste CEO. Dit volgens een persbericht dat gisteren gedeeld werd.

Stuart Levey was de staatssecretaris voor terrorisme onder George W. Bush en Barack Obama, waarbij hij zich concentreerde op de handhaving van alle Amerikaanse wetten tegen het witwassen van geld en tegen terrorismefinanciering. In zijn meest recente functie was hij de chief legal officer bij de financiële dienstverlener HSBC.

De benoeming van Levey is duidelijk een teken dat Libra probeert vrede te sluiten met toezichthouders.

Het persbericht citeert Katie Haun, General Partner bij Andreessen Horowitz en bestuurslid van de Libra Association, die de zoektocht naar een CEO leidde:

“Stuart brengt de zeldzame combinatie van een ervaren leider in zowel de regering, waar hij tweeledig respect en invloed genoot, als de particuliere sector, waar hij teams over de hele wereld leidde, naar de Libra Association.

Deze unieke ervaring stelt hem in staat een schat aan kennis op het gebied van bankieren, finance, regelgevingsbeleid en nationale veiligheid aan de vereniging toe te voegen, en het juiste evenwicht vinden tussen innovatie en regelgeving.”

In zijn verklaring zei Levey het volgende:

“Ik voel me vereerd om lid te worden van de Libra Association, die een gedurfd pad voorwaarts uitzet om de kracht van technologie te benutten om het wereldwijde betalingslandschap te transformeren.

Technologie biedt ons de mogelijkheid om het voor individuen en bedrijven gemakkelijker te maken om geld te verzenden en te ontvangen en om meer dan een miljard mensen, die aan de zijlijn van het financiële systeem zijn blijven staan, hierin te betrekken.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN