Binance onder vuur in Chinese staatsmedia, terwijl Huobi wordt geprezen

Twee van ’s werelds grootste crypto-beurzen zijn momenteel een ‘hot topic’ in Chinese staatsmedia. Binance, dat het land in 2018 verliet, wordt geconfronteerd met negatieve berichtgeving vanuit lokale media. Huobi daarentegen, dat een tak voor overheidsrelaties heeft geopend, wordt geprezen.

Staatsmedia China National Radio (CNR) rapporteerde onlangs over de toegankelijkheid van Binance in China en haalde de recente “risicotips voor deelname aan speculatie van overzeese virtuele valuta-handelsplatforms”, van de China Internet Finance Association, aan. CNR merkte op dat de “risicotips” de gevaren benadrukten van transacties in virtuele valuta en ICO-handel – beide zijn sinds 2017 illegaal in China – en benadrukten de recente inbreuken op de beveiliging van Binance.

De “risicotips”, meldde CNR, benadrukten dat sommige virtuele valutahandelplatforms servers in het buitenland hebben opgezet om hun activiteiten voort te zetten, wat een risico vormt voor gebruikers.

Chinese staatsmedia hebben grote invloed

Binance heeft geen bedrijfsregistratie meer in China sinds 2018, toen het bedrijf het land verliet, onder vermelding van een “vijandige regelgevingsomgeving”. De locatie van het hoofdkantoor van Binance is echter momenteel onbekend en CEO Changpeng Zhao beweert dat het bedrijf geen hoofdkantoor heeft.

1xbit

De staatsmedia van China heeft echter grote invloed, waarbij rapportage vaak aanleiding geeft tot beleidswijzigingen van buitenlandse bedrijven. In 2013 richtten staatsmedia zich op Apple, waarna het bedrijf uiteindelijk moest buigen voor de eisen van de overheid om een ​​datacenter in het land te openen (gebruikersgegevens toegankelijk maken voor lokale wetshandhavers).

Huobi’s charme-offensief

Eerder deze week was Binance’s rivaliserende beurs Huobi ook het onderwerp van een artikel van de Chinese staatsmedia – maar China News nam een ​​duidelijk andere toon dan de berichtgeving van CNR over Binance. Huobi werd gemarkeerd als een belangrijk onderdeel van het technologiecluster in de onlangs opgerichte vrijhandelszone van Hainan.

In haar betrekkingen met de Chinese regering heeft Huobi het anders aangepakt dan Binance. In 2018 opende het een bijkantoor van de Communistische Partij van China (CPC), een verbindingsorgaan van de regering en een lobbykantoor binnen het bedrijf. Dit is een stap die veel organisaties in China ondernemen om vertrouwen en legitimiteit op te bouwen.

Huobi is ook een belanghebbende in het nationale Blockchain Service Network van China, als één van de 14 oprichtende leden van het platform en het bedrijf heeft ook deelgenomen aan het Chinese Belt and Road-initiatief.

China bevriest bankrekeningen van Bitcoin-miners

Gisteren plaatsten wij nog een artikel over het feit dat veel Bitcoin-miners in China gemeld hadden dat hun bankrekeningen bevroren zijn.

Jinse, een gevestigd nieuwsplatform in China, zei het volgende:

“Veel miners en OTC-verkopers zeiden dat de bankpassen van veel miners bevroren waren.”

Ze hadden het in het specifiek over een Sichuan-miner, die graag anoniem wilde blijven. De miner beweerde dat zijn ICBC-kaart op 4 juni plotseling was bevroren. Toen hij erachter wilde komen waarom de kaart bevroren was, kreeg de miner te horen dat als hij “informatie kan verstrekken om te bewijzen dat het niets met zwart geld te maken heeft, ze de rekening weer vrijgeven”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!