China bevriest bankrekeningen van Bitcoin-miners

Veel Bitcoin-miners in China melden dat hun bankrekeningen bevroren zijn. Dit volgens lokale media-rapporten.

Jinse, een gevestigd nieuwsplatform in China, zei het volgende:

“Veel miners en OTC-verkopers zeiden dat de bankpassen van veel miners bevroren waren.”

Ze hadden het in het specifiek over een Sichuan-miner, die graag anoniem wilde blijven. De miner beweerde dat zijn ICBC-kaart op 4 juni plotseling was bevroren. Toen hij erachter wilde komen waarom de kaart bevroren was, kreeg de miner te horen dat als hij “informatie kan verstrekken om te bewijzen dat het niets met zwart geld te maken heeft, ze de rekening weer vrijgeven”.

Sichuan probeert Bitcoin-miners te verjagen

Dit hardhandig optreden vindt plaats onder het mom van het witwassen van geld, maar de provincie Sichuan – één van de hotspots voor Bitcoin-mining in China – is onlangs begonnen met een ‘opruiming’ van miners.

De Chinese provincie Sichuan, die verantwoordelijk is voor ongeveer 10% van de wereldwijde hashrate, heeft vorige maand een bericht gestuurd naar alle cryptocurrency-bedrijven in hun rechtsgebied om te eisen dat alle mining- en mining-gerelateerde activiteiten snel worden stopgezet. Gemeentelijke bestuurders en bijkantoren in Sichuan werden ook opgedragen om miners te “begeleiden” om hun activiteiten “op een ordelijke manier” af te sluiten.

Het bevel was bijzonder belangrijk vanwege de enorme hoeveelheid Bitcoin-hashrate die wordt gegenereerd vanuit de regio. Volgens PANews is de regio verantwoordelijk voor 9,66% van de Bitcoin-hashrate. Dit komt voornamelijk omdat de regio erg gunstige voorwaarden had voor Bitcoin-mining.

De regio staat namelijk bekend om zijn goedkope elektriciteit (waarvan een groot deel duurzaam wordt opgewekt tijdens het regenseizoen) en het natuurlijk koele klimaat. Dit zijn belangrijke factoren omtrent Bitcoin-mining. Het is dan ook de thuisbasis van giganten, zoals Bitmain, AntPool en andere grote mining-organisaties.

De reden voor het stilleggen van enkele industriële mining-installaties in de provincie is dat zij gebruik maken van directe stroomvoorziening. Dit betekent dat ze stroom krijgen van nabijgelegen waterkrachtcentrales, die ze soms zelf bouwen, in plaats van van het nationale elektriciteitsnet.

Massale bevriezingen van bankrekeningen

Er zijn verschillende signalen vanuit China naar buiten gekomen. We hebben ze even hieronder op een rijtje gezet:

  • QBTC, een crypto-beurs in China, wordt momenteel onderzocht en opnames worden niet verwerkt.
  • Een ander rapport zegt: “Er wordt van uitgegaan dat OTC-transacties, op het over-the-counter handelsplatform van Huobi, op grote schaal zijn bevroren.”
  • Ongeveer 4.000 bankrekeningen van over-the-counter (OTC) -handelaren zijn bevroren.
  • “Mevrouw. N, een kleine detailhandelaar, gebruikte een week geleden een rekening van de Bank of China om crypto te kopen op een mainstream platform. Op de avond van de 6e ontdekte ze plotseling dat haar bankpas bevroren was”, aldus het rapport.

Andere rapporten suggereren weer dat reguliere platforms, zoals Huobi, zelf niet worden beïnvloed als ze nauw samenwerken met autoriteiten.

Desalniettemin is er een massale bevriezing van accounts van handelaren, en nu zelfs miners, een slecht teken voor de markt. Er wordt al jaren gespeculeerdop een mogelijk hardhandig optreden tegen mining, waarbij veel in China gevestigde Bitcoin-miners een deel van hun apparatuur verplaatsen naar andere landen, zoals Amerika, Iran en sommige zelfs naar IJsland.

Het is echter wel de vraag wat dit voor invloed gaat hebben op de crypto-markt in het algemeen. Gaat China de touwtjes nog strakker aantrekken? En wat voor invloed heeft dit dan op de crypto-markt? Dit zijn belangrijke vragen om te stellen, echter hebben we er nu nog geen antwoord op. We houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!