Nike schoenen tokenizen

Nike gaat 3% crypto beloningen aanbieden aan klanten

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het in Amerika gevestigde sportmerk Nike blijft ontwikkelingen op het gebied van blockchain en cryptocurrency uitbrengen. Zo is het beroemde schoenen- en kledingbedrijf zojuist een samenwerking aangegaan met de in Londen gevestigde crypto-startup Plutus.

Koop en krijg terug

Het doel van deze samenwerking is om tot 3% in crypto en 9% contante beloningen te bieden voor klanten die online aankopen doen op de website van Nike.

Om de beloningen te ontvangen, moeten klanten de Plutus Visa Card gebruiken tijdens het online winkelen. Aangezien Plutus tot nu toe actief is in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Economische Ruimte (EER), is de dienst nu alleen nog maar beschikbaar voor aankopen in euro (EUR) en Britse pond (GBP), vertelde een woordvoerder van het bedrijf aan Cointelegraph.

De beloningen worden gegenereerd in de eigen token van Plutus, Pluton (PLU), een gedecentraliseerde loyaliteitstoken die draait op het Ethereum-netwerk.

Afgezien van de 12% aan beloningen, kunnen Plutus-gebruikers ook meer beloningen verdienen door de PLU-token te staken via de Plutus-app, aldus het bedrijf.

1xbit

Airbnb en Skyscanner

Door Nike crypto-beloningen te introduceren, zet Plutus een nieuwe stap in haar missie om cryptocurrencies in het dagelijks leven te introduceren. De samenwerking met Nike komt maanden nadat Plutus eerder dit jaar vergelijkbare samenwerkingen aanging met grote reissites, Airbnb en Skyscanner. Helaas moest de ontwikkeling hiervan echter worden onderbroken vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Danial Daychopan, CEO en oprichter van Plutus, zei:

“Plutus werd begin dit jaar goedgekeurd als affiliate partner voor zowel Airbnb als Skyscanner, maar alle programma’s in de reisbranche zijn tijdelijk onderbroken door het bedrijf vanwege de reisbeperkingen die veroorzaakt zijn door COVID-19.”

Dit is echter niet de eerste keer dat Nike in de crypto-markt duikt. Eind 2019 patenteerde Nike de zogenaamde ‘CryptoKicks’. Dit zijn schoenen die zijn getokeniseerd als een non-fungible token op de Ethereum-blockchain.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN