De trend, die voor het laatste gezien werd toen Bitcoin naar $20.000 steeg, is terug!

Bitcoin (BTC) en de cryptomarkt presteren over het algemeen de afgelopen dagen redelijk goed. Donderdag steeg de koningsmunt naar $9.500. De rally lijkt inmiddels voorlopig te zijn afgekoeld, aangezien de Bitcoin koers rond de $9.550 zweeft op het moment van schrijven. Er is echter wel goed nieuws te melden. Het is namelijk zo dat een bepaalde trend, die ook plaatsvond vlak voordat Bitcoin zijn hoogtepunt van $20.000 in 2017 bereikte, terug is!

60% van de Bitcoin voorraad is meer dan een jaar niet verplaatst

Onchain-analysebedrijf Glassnode merkte op dat Bitcoin-investeerders serieus hodlen, waarbij 60% van het Bitcoin-aanbod meer dan een jaar niet verplaatst is. De laatste keer dat zo’n enorme hoeveelheid BTC-aanbod onbewogen bleef op de blockchain, was net voor de bull run van 2017 die BTC naar $20.000 stuurde.

Het bedrijf tweette een grafiek die een duidelijke correlatie laat zien tussen het onaangetaste aanbod van Bitcoin en de opwaartse prijsactie die hierop volgt.

Voortzettingspatroon duidt op stijging boven de $10k in juni

Opgemerkt moet worden dat deze trend niet het enige signaal is dat suggereert dat er een bullmarkt op komst is. Een handelaar met het Twitter-account @BTC_JackSparrow merkte op dat BTC zojuist een voortzettingspatroon heeft geprint dat voldoende is om de volgende bull run te starten en de Bitcoin koers boven de $10.000 zou kunnen duwen.

Hij tweette het volgende:

“BTC drukte een ander patroon dan ik had verwacht, maar naar mijn mening nog steeds een voortzettingspatroon. Ik denk dat we 9250-9350 nog een keer testen en een gekke rally in juni gaan doen. De laatste keer dat we onder de 10k zullen zitten? Mogelijk wel.”

CryptoMichaël: verwacht eerder een uitbraak naar boven dan naar beneden

Gisteren plaatsten wij nog een korte analyse van @CryptoMichNL. De bekende cryptocurrency analist gaf aan dat hij denkt dat we serieus een kans maken om verder door te stijgen. In een tweet gaf hij aan dat hij niet snap waarom verschillende analisten zich focussen op een Bitcoin prijs van $7.000. Volgens hem ziet de Bitcoin koers er goed uit en als we blijven stijgen dan acht hij de kans groot dat we een break boven de recente highs kunnen krijgen.

Hij tweette het volgende:

Ik begrijp al die calls niet van $7.000. We moeten een aantal serieuze niveaus verliezen voordat we daar aankomen. Momenteel rangen we en hebben we nog een HL gemaakt. Als we naar boven blijven stijgen, verwacht ik meer een break boven de recente highs dan naar beneden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!