Gemini gaat blockchain-portemonnee van Samsung Electronics aandrijven

We hebben de afgelopen weken al veel geschreven over de Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung Electronics. Het nieuws blijft echter maar binnenstromen. Het is nu namelijk zo dat het Zuid-Koreaanse bedrijf gaat samenwerken met de Amerikaanse cryptocurrency-beurs Gemini, in een poging om cryptocurrencies naar de massa te brengen.

Rechtstreeks cryptocurrency kopen vanaf je smartphone

Gemini zal de eigen blockchain-portemonnee van Samsung aandrijven, waardoor gebruikers in de VS en Canada rechtstreeks vanaf hun smartphones verbinding kunnen maken met de mobiele app van Gemini.

De integratie ondersteunt mensen die Bitcoin en andere cryptocurrencies willen kopen, verkopen en verhandelen, en het is de eerste keer dat een Amerikaanse crypto-beurs met Samsung samenwerkt.

Met de nieuwe crypto-gateway kunnen Gemini-klanten ook hun accountsaldi bekijken en hun activa beheren, waardoor crypto-overdrachten naar Gemini’s cold storage mogelijk worden gemaakt, waardoor beleggers crypto offline kunnen bewaren, waardoor de toegang tot online hackers effectief wordt geëlimineerd.

Tyler Winklevoss, de mede-oprichter van Gemini, zei het volgende:

“De Samsung Blockchain-portemonnee is een handige en veilige crypto-portemonnee waarmee gebruikers hun crypto zelf kunnen beheren op hun Samsung Galaxy-telefoon, die de Samsung Blockchain ondersteunt.”

1xbit

Meer blockchain-gerelateerd nieuws omtrent Samsung

Eerder deze week introduceerde Samsung Electronics een stand-alone turnkey-beveiligingsoplossing waarmee cryptocurrency-transacties op smartphones en tablets worden beveiligd.

Vorige week kondigde het bedrijf aan dat blockchain esports streamingplatform THETA.tv binnenkort beschikbaar zal zijn op de nieuwe smartphones van Samsung, genaamd Galaxy S20, die naar de Verenigde Staten worden verzonden.

Eerder deze maand lanceerde de technologiegigant de Galaxy A Quantum in Zuid-Korea, ’s werelds eerste 5G-smartphone met quantumcryptografie-technologie.

Op 1 mei kondigde het bedrijf de nieuwe samenwerking aan met crypto-betalingsplatform Swipe. Samsung gaf aan dat het de Visa-betaalpas van Swipe gaat toevoegen aan Samsung Pay.

Vorige maand lanceerde de technologiegigant een speciale Tron sectie in de Samsung Galaxy Store. In deze sectie vind je applicaties die bovenop het Tron-netwerk gebouwd zijn. Dit volgens een officiële aankondiging van Tron.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!