Samsung onthult nieuwe smartphone, genaamd Galaxy A Quatum, gebaseerd op blockchain technolgie

Samsung en SK Telecom introduceren ’s werelds eerste 5G smartphone, inclusief een door blockchain-aangedreven ID-authenticatie-functie, genaamd “Galaxy A Quantum”. De smartphone heeft een chipset met quantum random number generation. Dit volgens een officiële aankondiging op GSMArena.

Wat is Quantum A Galaxy?

Bron: SKtelecom

SK Telecom zei dat gebruikers, met behulp van de door blockchain-aangedreven smartphone, in fysieke winkels kunnen betalen voor goederen en diensten met SK Pay. De blockchain biedt extra beveiliging en voorkomt vervalsing of diefstal van gebruikersinformatie. Een ander opmerkelijk onderdeel van SK Telecom is de SK Pay biometrische bescherming. Dit is in feite een, op blockchain gebaseerde, mobiele authenticatiedienst van het bedrijf. SK Telecom verklaarde het volgende:

“Gebaseerd op het willekeurige getal dat wordt geleverd door de chipset voor het genereren van quantum-willekeurige getallen, is dit een concept dat de beveiliging van services verbetert door het genereren van coderingssleutels die in drie services worden gebruikt. Alle services doorlopen een coderings- en een decoderingsproces wanneer gegevens worden opgeslagen of uitgewisseld, en een coderingssleutel is essentieel.”

SK Telecom heeft gezegd dat de Galaxy A Quantum vandaag, d.w.z. 15 mei, in Zuid-Korea in de voorverkoop zal gaan. De officiële datum voor de lancering is 22 mei en de prijs is ongeveer €490. Wanneer en of deze smartphone naar Nederland komt is nog niet bekend.

Benut de kracht van Quantum beveiliging

SK Telecom zei dat de Galaxy A-quantum wordt geleverd met een quantum-willekeurige nummergenererende chipset. Dit toestel zal kwantumbeveiliging gebruiken voor een, door blockchain-aangedreven, mobiele authenticatiefunctie genaamd “Initial”. De volledige gegevens die door Initial zijn opgeslagen, zijn volledig gecodeerd.

Initial is in feite een blockchain-portemonnee die een breed scala aan gebruikersgegevens opslaat, zoals certificaten, werknemers-ID’s, digitale werknemerskaarten, transcripties van universiteiten en diploma’s.

Momenteel maken zowel Samsung als SK Telecom deel uit van het, door de Zuid-Koreaanse overheid gesteunde, consortium dat werkt aan een, door blockchain aangedreven, ID-platform voor mobiele telefoons.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!