Samsung Electronics gaat nieuwe chip voor veilige cryptocurrency-transacties lanceren

De Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung Electronics is de afgelopen tijd druk bezig geweest op het gebied van cryptocurrencies en blockchain-technologie. Zo introduceerde het bedrijf vandaag een stand-alone turnkey-beveiligingsoplossing waarmee cryptocurrency-transacties op smartphones en tablets worden beveiligd.

De nieuwste beveiligingschip bestaat uit een Secure Element (SE) chip S3FV9RR en verbeterde software. Het is ontworpen om het opstartproces, geïsoleerde opslag en mobiele betalingen te beveiligen. Daarnaast is de chip Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 6+ gecertificeerd, het hoogste niveau dat kan worden behaald door een mobiele component.

Dongho Shin, senior vice-president van System LSI-marketing bij Samsung Electronics, zei het volgende:

“In dit tijdperk van mobiliteit en contactloze interacties verwachten we dat onze verbonden apparaten, zoals smartphones of tablets, zeer veilig zijn om persoonlijke gegevens te beschermen en fintech-activiteiten zoals mobiel bankieren, aandelenhandel en cryptocurrency-transacties mogelijk te maken. Met de nieuwe standalone oplossing voor beveiligingselementen (S3FV9RR) zet Samsung een belangrijke stap om op slimme apparaten privé-informatie te beschermen.”

Als zelfstandige oplossing kan de nieuwe beveiligingsoplossing onafhankelijk werken van de beveiligingsprestaties van de hoofdprocessor van het apparaat. Dit maakt de oplossing uiterst veelzijdig en breidt de beveiligingsmogelijkheden van mobiele apparaten, IoT-toepassingen en andere apparaten uit.

Bovendien kunnen fabrikanten er zeker van zijn dat apparaten, die op een externe locatie zijn geproduceerd, niet besmet zijn met niet-geautoriseerde firmware. De oplossing voldoet ook aan de vereisten voor hardwarebeveiligingsmodules voor cryptografische bewerkingen, die zullen worden beschreven in de aankomende versie van het mobiele besturingssysteem.

De nieuwe beveiligingsoplossing van Samsung, S3FV9RR, zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar gelanceerd worden.

Samsung en blockchain-technologie

Zoals gezegd is Samsung druk bezig op de blockchain-/crypto-markt. Eerder deze maand plaatsten wij nog een bericht over het feit dat het blockchain esports streamingplatform THETA.tv binnenkort beschikbaar zal zijn op de nieuwe smartphones van Samsung, genaamd Galaxy S20, die naar de Verenigde Staten worden verzonden.

Daarnaast onthulde Samsung en SK Telecom ‘s werelds eerste 5G smartphone, inclusief een door blockchain-aangedreven ID-authenticatie-functie, genaamd “Galaxy A Quantum”. De smartphone heeft een chipset met quantum random number generation.

Begin deze maand kwam er ook nieuws naar buiten over een nieuwe samenwerking tussen de technologie-gigant Samsung en het crypto-betalingsplatform Swipe. Samsung gaat namelijk de Visa-betaalpas van Swipe toevoegen aan Samsung Pay.

Eind april kwam er nieuws naar buiten dat de technologiegigant een speciale Tron sectie in de Samsung Galaxy Store toegevoegd heeft. In deze sectie vind je applicaties die bovenop het Tron-netwerk gebouwd zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!