Bitcoin is erg populair bij institutionele investeerders

Er zijn iets meer dan 12.300 BTC gedolven sinds 11 mei, maar in diezelfde periode heeft Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) bijna 19.000 BTC gekocht. Nu de vraag van instellingen omhoog schiet, komt het effect van de halvering op gang.

Bitcoin wordt mainstream?

Instellingen kunnen nu actief aanzienlijk kapitaal aan BTC toewijzen als een economische en politieke afdekking. Door deze ontwikkelingen weet Grayscale Investments te profiteren, omdat ze de eenvoudigste bewaaroplossing voor beleggers aanbieden.

Kevin Rooke, een technologie-analist, merkte op dat de hoeveelheid BTC die naar Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) ging, sinds de halvering, de hoeveelheid BTC die door miners werd gemined met meer dan 52% overschreed. Hij tweette het volgende:

“Grayscale’s Bitcoin Trust heeft sinds de halvering 18.910 Bitcoins gekocht.

Sinds de halvering zijn er slechts 12.337 Bitcoins gemined.

Wall Street wil Bitcoin en het maakt ze niet uit wat Goldman Sachs te zeggen heeft.”

Bitcoin-miners kunnen dus niet genoeg BTC produceren om aan de behoeften van alleen de klanten van Grayscale te voldoen. Dit heeft uiteraard positieve gevolgen voor de cryptocurrency, en het rechtvaardigt ook het sentiment van degenen die geloven dat de halvering een positieve impact zou hebben op de Bitcoin koers.

Daarnaast is het natuurlijk zo dat de huidige economische situatie ook er voor zorgt dat instituties richting Bitcoin geduwd worden. Het is echter zo dat Jaimie Dimon, een Amerikaanse miljardair en voorzitter en CEO van JPMorgan Chase, denkt dat de Amerikaanse economie zich snel kan gaan herstellen.

1xbit

Jaimie Dimon denkt dat de VS zich snel kan herstellen

De man die aan het roer staat van wellicht ’s werelds grootste bank is van mening het voortdurende herstel op de aandelenmarkt gerechtvaardigd kan zijn, aangezien hij opmerkt dat de wereldeconomie zich snel zou kunnen herstellen naarmate de mondiale lockdowns afnemen.

Hij zei het volgende:

“Je zou een vrij snel herstel kunnen zien … ik denk dat die kans er dik in zit.”

Hij rechtvaardigde dit idee verder door uit te leggen dat de enorme betrokkenheid van de regering en de Federal Reserve in de economie een integrale rol heeft gespeeld bij het tegengaan van een langdurige neergang.

“De regering reageerde heel goed, de Federal Reserve reageerde heel goed. Grote bedrijven hebben een enorme middelen, hopelijk houden we de kleintjes lang genoeg in leven zodat de meeste weer aan de slag kunnen.”

Dit kan goed nieuws zijn voor de Bitcoin koers

Dit kan grote gevolgen hebben voor de macrotrend van de Bitcoin koers, aangezien de cryptocurrency nog steeds sterk gecorreleerd is aan de Amerikaanse benchmarkindices. Met verbeterde vooruitzichten zou de vraag naar BTC dus omhoog kunnen schieten.

De S&P 500 en BTC zijn sterk gecorreleerd gebleven. Een overlay van de grafieken van de twee activa laat zien dat ze de afgelopen tijd opvallend vergelijkbare prijsacties hebben gezien, ondanks het feit dat het herstel van Bitcoin vanaf het dieptepunt in maart meer werd uitvergroot dan dat van de S&P 500.

Bron: Skew.

Ervan uitgaande dat deze correlatie op korte termijn blijft bestaan, is het mogelijk dat deze snelle economische opleving de Bitcoin koers verder omhoog zal duwen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!