Vroege Bitcoin-miner zegt dat Craig Wright een “leugenaar en een bedrieger” is

Vandaag werd er een bericht gepubliceerd met een lijst van 145 Bitcoin adressen en de bijbehorende handtekeningen. In deze handtekeningen staat echter interessante informatie. Het bericht luidt:

“Craig Steven Wright is een leugenaar en een bedrieger. Hij heeft niet de sleutels om dit bericht te ondertekenen. Het Lightning Network is een belangrijke prestatie. We moeten echter blijven werken aan het verbeteren van de on-chain capaciteit. Helaas is de oplossing niet om gewoon de de code te veranderen of om krachtige deelnemers toe te staan ​​anderen uit de markt de duwen.”

Cointelegraph kon verifiëren dat ten minste enkele van de adressen te vinden zijn op de lijst van duizenden die Craig Wright aangegeven had in de zaak tegen Ira Kleiman. Wright heeft echter tot op heden nog geen bewijs van eigendom overgelegd van het vermeende fortuin van Satoshi Nakamoto, die naar verluidt meer dan een miljoen BTC heeft gedolven.

Een eenvoudige manier om dit te doen is door een bericht te ondertekenen met de cryptografische privésleutel van de betreffende portemonnee, die kan worden gecontroleerd met de openbare sleutel. Dit heeft Wright tot op heden niet gedaan.

Is dit een bericht van Satoshi Nakamoto?

Het ondertekende bericht vertoont enige gelijkenis met een bericht uit 2015 vanuit Satoshi’s e-mailadres. Het bericht luidde als volgt:

“Ik ben Craig Wright niet. We zijn allemaal Satoshi.”

De blokken die door deze onbekende persoon gedolven zijn, vallen echter buiten het Patoshi-patroon, wat de basis is achter de bewering dat Satoshi meer dan 1 miljoen BTC heeft gedolven. Desalniettemin is er geen absolute zekerheid bij het identificeren van welke blokken Satoshi gedolven heeft en welke niet. Het lijkt waarschijnlijk dat de overeenkomst een eerbetoon is aan de vermeende Satoshi-boodschap.

Positief over Lightning Network

Het is echter wel opvallend dat dit bericht dieper ingaat op het Lighting Network. Zo plaatsten wij vandaag al een bericht waarin Adam Back aangaf dat hij positief tegenover het Lightning Network staat. Daarnaast plaatsten wij eerder deze maand een bericht waarin duidelijk werd dat Adam Back wel eens Satoshi Nakamoto zou kunnen zijn.

Nu komt dit bericht naar buiten waarin positief gesproken wordt over het Lightning Network en Adam Back deed op 19 mei precies hetzelfde. Adam zei toen het volgende:

“Als Lightning meer use-cases mogelijk maakt en meer waarde genereert voor Bitcoin, zal dat de vraag en de prijs van Bitcoin verhogen.”

Het kan natuurlijk toeval zijn en we weten niet of Adam Back achter dit bericht zit, echter is het wel opvallend.

Wat betekent dit voor Wright?

De zaak Kleiman berust volledig op de veronderstelling dat Wright Satoshi is, wat Ira Kleiman recht zou geven op de helft van die Bitcoins.

Wright is al beschuldigd van meineed en het vervalsen van documenten, en dit zal zijn zaak zeker niet helpen, aangezien het hierdoor steeds duidelijker wordt dat Wright geen toegang heeft tot de munten, wat de langlopende zaak, die op 6 juli zou beginnen, teniet zou doen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!