Satoshi Nakamoto

Is Adam Back Satoshi Nakamoto?

Gisteren kwam een mooie Youtube video online over wie Satoshi Nakamoto zou kunnen zijn. De video, genaamd “Unmasking Satoshi Nakamoto” van het YouTube-kanaal Barely Sociable, gaat dieper in op de geschiedenis van Bitcoin (BTC), de voorgestelde hard fork van BitcoinXT en Blockstream.

Bron: Barely Sociable

In de video legt de maker uit waarom BitcoinXT, van Gavin Andresen en Mike Hearn, uiteindelijk niet slaagde om de blokgrootte van Bitcoin te vergroten naar 8MB en die elke 2 jaar te verdubbelen, mits de miners 75% consensus wisten te bereiken. Als dit geslaagd was, dan zou BitcoinXT in feite Bitcoin vervangen. Het nadeel was echter dat BitcoinXT gecentraliseerd was en hierdoor wist BitcoinXT ook niet in populariteit te winnen (naast verschillende andere redenen die in de video uitgelegd worden).

Toen kwam echter Blockstream, een bedrijf dat zich inzet om het Bitcoin-netwerk te verbeteren, om de hoek kijken. Blockstream ging zich ook inzetten om het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin op te lossen. Zij hadden echter een andere oplossing hiervoor. Blockstream had namelijk een oplossing ontwikkeld waarbij transacties off-chain uitgevoerd konden worden, waardoor Blockstream de fees kon opeisen. En raad eens wie de CEO van Blockstream is? Juist, dat is Adam Back.

Meer informatie over Adam Back

Op de Wikipedia-pagina van Adam Back, geschreven door Adam Back, staat het volgende:

“In 1997 bedacht Back Hashcash, het proof-of-work-systeem dat wordt gebruikt door verschillende anti-spam systemen. Een vergelijkbaar systeem wordt gebruikt in Bitcoin. Hashcash is ook gebruikt in een aantal andere protocollen, zoals het bestrijden van blogspam en het beschermen tegen vervuiling van de naamruimte van gebruikers.”

De pagina gaat verder met:

“Adam is momenteel de CEO van Blockstream, een technologiebedrijf dat de ontwikkeling van Bitcoin en blockchain technologie wil bevorderen.”

Is Adam Back Satoshi Nakamoto?

Maar dit bewijst natuurlijk niet dat Adam Back Satoshi Nakamoto is, echter zijn er nog een aantal andere ‘toevalligheden’. In een eerder interview op ons YouTube-kanaal gaf John McAfee ook al aan dat hij wist wie Satoshi Nakamoto is. Hij zei dat we vooral moeten opletten op de manier van schrijven van Satoshi Nakamoto. Het is namelijk zo dat Nakamoto Brits-Engels gebruikt en 2 spaties na een punt gebruikt. Raad eens wie dit ook doet en is? Juist, dat is Adam Back.

Hieronder zie je het stuk waarin John McAfee dit aangeeft:

Bron: CryptoBenelux YouTube

Dit is natuurlijk nog steeds niet genoeg bewijs om Adam Back als Satoshi Nakamoto aan te wijzen, echter zijn er nog meer toevalligheden, zoals de activiteit van Adam Back, de timing van verschillende dingen, zijn uitspraken, etc.

Adam Back kreeg natuurlijk ook lucht van dit gerucht en zei het volgende:

“Sommigen beweren Satoshi te zijn, dagenlang Google-onderzoek en blogverhalen, en in de rechtszaal, om onzin te verspreiden.

Het lijkt er echter op dat ik het tegenovergestelde moet doen: ik ben geen Satoshi ondanks de recente video / reddit die dat beweren. Sommige factoren en timing kunnen achteraf verdacht lijken; toeval en feiten zijn slordig.”

Dit is natuurlijk niet het volledige verhaal, echter bekijk de video van Barely Sociable om je eigen mening te vormen. Is Adam Back dus echt Satoshi Nakamoto? Als je het mij vraagt is het wel de meest waarschijnlijke kandidaat, echter zeker weten doe ik het natuurlijk niet.

Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN