Bitcoin mining map

Bitcoin-miners hebben het moeilijk ná de halvering

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Sinds de afgelopen halvering hebben Bitcoin-miners het moeilijk. Dit omdat het hen nu de helft minder oplevert (in aantal BTC), dan voor de halvering. Dit in combinatie met de prijs die stagneert, zorgt er voor dat mining zelfs in landen met goedkope energie een stuk minder aantrekkelijk is. Dit heeft voornamelijk betrekking op de kleinere miners in de industrie. Dit kan echter op zijn beurt ook weer een negatief effect hebben op de ‘gezondheid’ van het Bitcoin-netwerk in het algemeen.

Nog meer slecht nieuws voor miners uit Sichuan, China

De Chinese provincie Sichuan, die verantwoordelijk is voor ongeveer 10% van de wereldwijde hashrate, heeft tevens erg slecht nieuws gehad. Regelgevers in de Chinese regio Sichuan hebben een bericht gestuurd naar alle cryptocurrency-bedrijven in hun rechtsgebied om te eisen dat alle mining- en mining-gerelateerde activiteiten snel worden stopgezet. Gemeentelijke bestuurders en bijkantoren in Sichuan zijn ook opgedragen om miners te “begeleiden” om hun activiteiten “op een ordelijke manier” af te sluiten.

Het bevel is bijzonder belangrijk vanwege de enorme hoeveelheid Bitcoin-hashrate die wordt gegenereerd vanuit de regio. Volgens PANews is de regio verantwoordelijk voor 9,66% van de Bitcoin-hashrate. Dit komt voornamelijk omdat de regio erg gunstige voorwaarden had voor Bitcoin-mining. Zo is het de thuisbasis van giganten, zoals Bitmain, AntPool en andere grote mining-organisaties.

De regio staat bekend om zijn goedkope elektriciteit (waarvan een groot deel duurzaam wordt opgewekt tijdens het regenseizoen) en het natuurlijk koele klimaat. Dit zijn belangrijke factoren omtrent Bitcoin-mining.

Hoewel een totale stopzetting van alle mining-activiteiten in Sichuan het wereldwijde landschap van Bitcoin-hashrate zeker zal veranderen, zal de verschuiving niet noodzakelijkerwijs voor meer mining van buiten China zorgen. Zo zijn er andere regio’s in het land, waaronder Xinjiang, Mongolië en Yunnan, die ook verantwoordelijk zijn voor grote percentages van de wereldwijde Bitcoin-hashrate. Net als Sichuan hebben ook deze regio’s toegang tot goedkope elektriciteit en goedkope arbeidskrachten.

Het is echter onduidelijk of andere provincies in China uiteindelijk zullen volgen. De federale Chinese regering heeft tenslotte nogal een anti-cryptocurrency-houding aangenomen.

Bitcoin-miners verkopen meer dan dat ze verdienen

De Bitcoin koers zag van het weekend een nieuwe daling, aangezien de bears de koers onder de $9.000 brachten. Deze beweging volgde na een paar moeilijke dagen vorige week, waarin de verkoop van miners plotseling dramatisch toenam. Vorige week verkochten miners namelijk meer dan ze verdienden, ondanks dat hun inkomen al 50% lager was als gevolg van de halvering twee weken geleden.

Bitcoin mining pool outflows 1-year chart
Bron: CryptoQuant

Als deze trend zich voortzet, zal de prijs verder onder druk komen te staan, die al een afwijzing dichter bij $10.000 heeft gezien.

Afgelopen zaterdag zei CryptoMichaël nog het volgende:

Verliezen we echter $9,000, dan ben ik op zoek naar $8,200-8,500 als steun.”

Ondersteuningsniveaus lager in het bereik van $8.000 zijn misschien de enige hoop voor Bitcoin op een bounce, het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen momenteel bijna precies op $ 8.000 ligt.

Is Lightning Network een zege of een vloek voor miners?

Adam Back, CEO en medeoprichter Blockstream besprak in een recent gesprek de impact die tweedelijnsoplossingen, zoals het Lightning Network, zullen hebben op het mining-ecosysteem. Back merkte op dat het Lightning Network meer use-cases voor Bitcoin creëert en meer gebruikers aan boord trekt voor meer transacties. Dit zal, volgens Back, de prijs van Bitcoin zelfs doen laten stijgen, wat iedereen binnen het Bitcoin-ecosysteem ten goede komt, inclusief miners. Hij zei:

“Mensen die betalingen via Lightning-kanalen routeren, zullen de fees ontvangen en de miners niet. Maar uiteindelijk moeten mensen Lightning-kanalen openen en sluiten en betalen ze fees. En als Lightning meer use-cases mogelijk maakt en meer waarde genereert voor Bitcoin, zal dat de vraag en de prijs van Bitcoin verhogen.”

Met betrekking tot miners die blijven aangeven hoe implementaties, zoals het Lightning Network, problematisch zijn met betrekking tot hun inkomsten, zei Back:

“Dus voor miners om te zeggen, nou, we houden niet van Lightning omdat het de kosten wegneemt. Is hetzelfde als dat ze zouden zeggen dat ze de blokgrootte willen beperken, zodat mensen veel moeten betalen.”

We kunnen wel stellen dat miners het op dit moment erg moeilijk hebben. De Sichuan regio die onder vuur ligt, miners die meer verkopen dan dat ze binnenkrijgen en tweedelijnsoplossingen, zoals het Lighting Network, maken het niet gemakkelijker om in deze tijd een miner te zijn.

Snel Bitcoin kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Bitcoin Meester

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN