Financiering terrorisme

Terreurgroep heeft eerste transactie in cryptocurrencies uitgevoerd in de Filippijnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het tegengaan van de financiering van terrorisme is een dagelijkse taak. Het is voornamelijk lastig omdat het de afgelopen jaren alleen maar toegenomen is. Voornamelijk onder de terreurgroepen die gelinked zijn aan de Islamitische Staat (IS) in Zuidoost-Aziatische landen.

Het is ook zo dat cryptocurrencies vaak (onterecht) beschuldigd worden van het faciliteren van illegale activiteiten. Contant geld wordt echter nog steeds beschouwd als de belangrijkste manier om terroristische activiteiten te financieren. Nu is er echter nieuws naar buiten gekomen dat een terreurgroep in de Filippijnen, die gelinked is aan IS, hun eerste transactie heeft uitgevoerd in cryptocurrencies. Dit volgens een bericht van Eurasia Review.

De Filippijnen hebben de wetten omtrent de bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme, met betrekking tot cryptocurrencies, nog niet geïmplementeerd. Momenteel is dit een grote uitdaging voor het Zuidoost-Aziatische land, aangezien crypto wordt gebruikt door terroristen.

Tijdens de Marawi Siege, een vijf maanden durend gewapend conflict in Marawi op de Filippijnen, werden meldingen van financiering van terrorisme met cryptocurrencies grotendeels genegeerd door regelgevende autoriteiten. De tot op heden onbekende financiers van het terrorisme waren alleen al in 2017 verantwoordelijk voor 1.009 slachtoffers van Filippijnse veiligheidstroepen.

Verschillende landen zijn erin geslaagd om crypto te reguleren en te verkennen door een veilige omgeving voor de industrie te bieden, maar de meeste landen hebben dit (nog) niet gedaan. Het reguleren van crypto is voor geen enkel land volledig mogelijk omdat Bitcoin (BTC) gedecentraliseerd is. Bitcoin wordt over de hele wereld gebruikt, wat de regelgeving rond cryptocurrencies ook is. Echter implementeren momenteel verschillende landen crypto-reguleringsrichtlijnen zoals voorgesteld door de Financial Action Task Force.

Uit een recent onderzoek kwam echter dat het negatieve stigma omtrent cryptocurrencies niet klopt. Velen denken dat het alleen gebruikt wordt voor illegale activiteiten. Dit blijkt echter niet helemaal waar te zijn. Uit het onderzoek van Visual Objects blijkt dat crypto-eigenaren Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies voornamelijk gebruiken om voedsel en kleding te kopen.

Snel Bitcoin (BTC) kopen? Doe dat meteen op Bitcoinmeester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN