BLOGS AFBEELDINGEN_Tekengebied 1 kopie 6

Wat zijn de FATF richtlijnen?

De Financial Action Task Force (FATF), ook bekend onder de Franse naam Groupe d’action financière, is een intergouvernementele organisatie die in 1989 op initiatief van de G7 werd opgericht om beleid te ontwikkelen ter bestrijding van het witwassen van geld. In 2001 breidde zijn mandaat uit met financiering van terrorisme.

Onlangs heeft deze organisatie nieuwe richtlijnen uitgebracht voor digitale activa beurzen.

De definitieve aanbeveling:

“… verkrijg de juiste informatie over de afzender (en ontvanger) en sla deze op. Verstuur vervolgens deze informatie, indien nodig, aan de begunstigde instelling(en). Verder moeten landen ervoor zorgen dat begunstigde instellingen … vereiste (niet noodzakelijk juiste) informatie over de initiator verkrijgen en opslaan. Daarnaast moeten zij ook vereiste en juiste informatie over de begunstigde verkrijgen en opslaan.”

Onder de nieuwe richtlijnen moet de volgende informatie, bij elke overboeking, gedeeld worden:

- (i) de naam van de opdrachtgever (d.w.z. de verzendende klant);

- (ii) het accountnummer van de opdrachtgever die gebruikt wordt om de transactie te verwerken (bijvoorbeeld een wallet);

- (iii) het fysieke (geografische) adres van de afzender, of het nationale identiteitsnummer, of klantidentificatienummer (d.w.z. geen transactienummer) dat op unieke wijze de afzender identificeert aan de ordenende instelling, of geboortedatum en -plaats;

- (iv) naam van de begunstigde; en

- (v) accountnummer van de begunstigde wanneer een dergelijke account wordt gebruikt om de transactie te verwerken (bijvoorbeeld een wallet).

Lees de volledige wijzigingen op de website van de FATF door hier te klikken.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN