Ethereum koers maakt zich klaar om verder te stijgen?

In de afgelopen dagen is de Ethereum (ETH) koers met meer dan 18% gestegen. De nummer 2 cryptocurrency, op basis van marktkapitalisatie, ging van een dieptepunt van $148 tot een recentelijk hoogtepunt van $175. Hoewel deze plotselinge bullish impuls de marktdeelnemers verraste, begon Santiment een nauwe relatie tussen Ether en Tether (USDT) op te merken.

Het analysebedrijf verklaarde dat de Ethereum koers de neiging heeft om “te volgen” op basis van het totale aanbod van USDT dat op beurzen staat. Op basis van dit uitgangspunt zou de koers nog verder kunnen gaan stijgen.

Santiment zei het volgende hierover:

“Momenteel kunnen we zien dat er een torenhoge hoeveelheid USDT op beurzen staat, en we gaan ervan uit dat dit doorgaat. Dit zou betekenen dat er nog genoeg ruimte is voor de Ethereum koers om te stijgen.”

Ethereum koers / USDT
Bron: Santiment

Om deze stijging te realiseren moet de koers eerst de weerstandsbarrière tussen $176 en $187 passeren. Rond dit prijsniveau kochten bijna 2 miljoen adressen meer dan 6 miljoen ETH, op basis van IntoTheBlock’s IOMAP.

Ethereum IOMAP
Bron: IntoTheBlock

Mocht deze barriëre doorbroken worden, dan zou dit echter kunnen betekenen dat de Ethereum koers naar het eerst volgende weerstandsniveau van $200 stijgt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!