Libanese burgers moeten zich gaan verdiepen in cryptocurrencies volgens “Black Swan” auteur

“The Black Swan” en “Fooled By Randomness” auteur Nassim Nicholas Taleb, heeft gezegd dat de burgers van Libanon zich moeten gaan verdiepen in cryptocurrencies. Dit vanwege de banken die in toenemende mate strengere controles opleggen te midden van een diepere financiële crisis.

Taleb, een Libanees-Amerikaans auteur en voormalig derivatenhandelaar, tweette donderdag het volgende:

Gebruik cryptocurrencies!”

Financiële crisis vóór het coronavirus

In Libanon was er eerder al een financiële crisis aan de gang voordat het coronavirus kwam aanzetten. Eén op de drie jongeren is werkloos en sinds oktober vorig jaar heeft de Libanese pond de helft van zijn waarde verloren.

De hoeveelheid Libanezen die in het buitenland wonen is volgens verschillende schattingen drie keer zo groot als het aantal inwoners van het land. Heel veel Libanezen vertrouwen op geldoverboekingen vanuit het buitenland. Echter gaf de Libanese centrale bank donderdag de opdracht om buitenlandse overmakingen in lokale valuta uit te keren tegen een ‘markttarief’. De maatregelen werden genomen om een bankrun te voorkomen.

Tijdens een conferentie in India vorig jaar december, zei Nassim Nicholas Taleb het volgende:

“Ik ben erg blij dat we cryptocurrencies hebben. Natuurlijk krijg je ponzifraude’s met Bitcoin en crypto’s. Maar als je ziet dat regeringen, zoals in Libanon, de ponzifraude’s zelf uitvoeren, dan vraag je jezelf toch af wat beter is.”

Naast Libanon hebben ook de banken in Egypte, Polen en zelfs de Verenigde Staten de afgelopen weken nieuwe beperkingen opgelegd vanwege de economische crisis die door COVID-19 is ontstaan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!