Ethereum (ETH) wellicht de munt van het jaar 2020?

Momenteel worstelt Ethereum om weer terug te keren naar het hoogste punt in februari van $282 dollar. Echter is er een groeiend vertrouwen in de upgrade naar Ethereum 2.0, die gepland staat voor juli 2020. Hierdoor hebben deskundigen sterke hoop dat ETH de munt van het jaar 2020 gaat worden.

Op dit moment is Ethereum het grootste netwerk op het gebied van smart contracts en dApps. Tot op heden is geen andere cryptocurrency in de buurt gekomen om de nummer 2 cryptocurrency op dit gebied van de troon te stoten.

Joseph Lubin

In de laatste aflevering van de Epicenter-podcast sprak Joseph Lubin, oprichter van ConsenSys, over de aanstaande lancering van Ethereum 2.0, de uitdagingen waarmee het wordt geconfronteerd met betrekking tot de uitrol ervan, het overheersende verhaal binnen het Ethereum-ecosysteem en over DeFi in het algemeen.

In commentaar op de uitrol van Ethereum 2.0 benadrukte Lubin dat hij het meer ziet als een “evolutie van platforms”. Hij wees erop hoe de overgang tussen Ethereum 1.0 en Ethereum 2.0 een soepele progressie zal zijn.

“Dus er zullen allemaal van dit soort bruggen worden gebouwd. Dus eerst gaan we staking zien, die de Beacon Chain activeert op Ethereum 1.0, de hartslag van Ethereum 2.0. Zodat, dit is vrijwel zeker, de kans groot is dat het in de eerste helft van dit jaar wordt gelanceerd.”

Upgrade ”Serenity”

De upgrade, die ook vaak Serenity genoemd wordt, zou gaan zorgen voor een hogere transactie doorvoer en een verbeterd beveiligingsmodel, genaamd Proof-of-Stake (PoS). Serenity is al sinds 2015 in ontwikkeling, echter kreeg het weinig support, vanwege de grote technische expertise die nodig was om het te ontwikkelen.

Mensen hebben weer vertrouwen in Ethereum

Het aantal actieve adressen op het Ethereum-netwerk steeg ook in maart tot bijna 395.000. Dit soort activiteit was niet meer voorgekomen sinds juni 2019, een tijd waarin de Ethereum koers een jaarlijks hoogtepunt van ongeveer $336 aantikte. Het crypto-analysebedrijf, Santiment, tweette de volgende grafiek:

Nieuwe, non-zero, Ethereum adressen

Ook het aantal nieuwe adressen is toegenomen. Volgens de gegevens van Glassnode steeg het aantal, non-zero, nieuwe adressen dit jaar tot ongeveer 93k, een niveau dat sinds 25 december 2019 niet meer werd waargenomen.

Bron: Glassnode

Nog een erg leuk artikel die we hebben geschreven is “Ethereum veruit de nummer 1 in DeFi”. Lees hem hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!