Ethereum 2.0 validators

Ethereum veruit de nummer 1 in DeFi

Bitcoin (BTC) is nog steeds ‘s werelds grootste cryptocurrency, met Ethereum (ETH) op de tweede plaats met een marktkapitalisatie van $15 miljard. Het is echter de nummer 2 die leidt op de markt voor digitale leningen van activa.

Ethereum is de nummer 1 in de DeFi-markt, met een totale waarde van meer dan $1 miljard die opgesloten zit in DeFi. Het is Interessant om te weten dat de rol van door Bitcoin ondersteunde tokens op Ethereum ook een ​​interessant verhaal te vertellen hebben in het Ethereum-ecosysteem.

David Hoffman, Chief of Operations bij RealT, sprak in de laatste aflevering van de Epicenter-podcast over de rol van tokenized Bitcoin op het Ethereum-platform en over het fenomeen de feedback loop. Over het vertrouwde karakter van DeFi en onderpanden zei hij het volgende:

“Vertrouwen komt voort uit onderpand en om tBTC naar Ethereum te laten komen, moet er Ether onderpand hebben op het Ethereum-contract. En dus voor elke Bitcoin-waarde van tBTC op Ethereum, is er een onderpand van 150% van één Bitcoin in Ether.”

Hoffman benadrukte dat dit ertoe heeft geleid dat Ether door Bitcoin als onderpand wordt gebruikt, en niet andersom.

Volgens gegevens van Skew, terwijl de waarde van Bitcoin DeFi WBTC aanzienlijk daalde tijdens de Bitcoin-prijscrash eerder deze maand, is er de afgelopen week een ommekeer geweest. De waarde van WBTC was op het moment van schrijven gestegen van $4,8 miljoen tot $6,4 miljoen.

Bron: Skew.

Wat betreft liquiditeit benadrukte Hoffman ook hoe de rollen zijn omgedraaid. Hij zei,

“Binnen DeFi zijn de rollen omgedraaid als Bitcoin naar DeFi komt, Ethereum heeft veel meer dan 100X marktkapitalisatie versus tokenized Bitcoin en Ethereum, veel meer liquiditeit. Ook alle liquiditeit binnen Uniswap is van Ether, niet van tokenized Bitcoin.”

Vergelijkbaar met hoe Bitcoin schaarste stimuleert en het gebruikt als een positieve feedback loop, doet Ethereum ook iets soortgelijks, aldus Hoffman. Hij merkte de rol op van het vermogen van het Proof-of-Stake (PoS) protocol om Ether van de secundaire markt te halen, en voegde toe:

“Het schaarste-spel is begonnen en daarom is Proof-of-Stake zo ongelooflijk krachtig, omdat het zoveel Ether van de secundaire markt haalt. Er is daar zo’n sterke prikkel dat het één van de grote spelers is in dit enorme schaarste-spel. Dit is dus de positieve feedback loop, die wordt gecreëerd en dat is echt hetgeen dat de kracht genereert, het interne kracht generatie systeem van Ethereum.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN