Bitcoin koers: potentiële bear markt ‘fake-out’?

Bitcoin (BTC), en de rest van de crypto-markt, hebben de afgelopen week weer een positieve flow te pakken, ondanks de COVID-19-pandemie. Velen denken dat de Bitcoin koers zich klaarmaakt om nieuwe hoogtes te bereiken, echter denkt niet elke analist hier zo over.

Bear markt fakeout?

Volgens een crypto-analist vertoont de huidige rally vergelijkbare tekenen met een eerdere bear markt fakeout.

De redelijk bekende crypto-analist, il Capo of Crypto, plaatste het volgende plaatje op Twitter:

Volume klopt niet

Ook CryptoMichaël was niet bullish op Bitcoin. Op 8 april zei hij het volgende op Twitter:

“Het jaarlijkse-/maandelijkse-niveau heeft zich als ondersteuning gehouden. Het voelt echter nog steeds niet ongelooflijk sterk aan. Als we weer een rally gaan zien richting $7.400-7.600, zullen we bearish divergenties zien, wat een top impliceert. $6.900 verliezen zou slecht zijn en $5.800 initiëren.”

In de reacties ging hij verder met:

“Het hele volume van deze grind klopt gewoon niet.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Het lijkt mij waarschijnlijker dat we de $5.000 gaan zien, als een test voor ondersteuning en accumulatieperiode, dan dat we verder gaan naar $9.000-9.500.”

Zit $3.000 er aan te komen?

Veel beleggers beschouwen $8.000 als een belangrijk niveau om het opwaartse momentum van Bitcoin voort te zetten en mogelijk naar een bullmarkt te duwen. Een paar handelaren zijn echter van mening dat Bitcoin in de nabije toekomst gemakkelijk een omkering zou kunnen maken en terug zou dalen tot $3.000.

Bekende handelaar Charlie Burton en mede-oprichter van Genesis Block HK Clement Ip spraken over de korte en lange termijn vooruitzichten van Bitcoin in een recente video van Cointelegraph.

Charlie zei het volgende:

“Ik zou het graag boven de $8.000 zien, voordat ik enthousiast raak.”

Technisch analist en handelaar Pentarhudi en een handelaar die in december 2018 de bodem van $3.000 voorspelde, zien beide in de nabije toekomst een terugval naar $3.000.

Toen Charlie werd gevraagd naar de waarschijnlijkheid dat dit zou gaan gebeuren, zei Charlie dat hij “op dit moment technisch gezien niets dat suggereert dat het moet dalen tot $3.500 of $3.000”.

Hij waarschuwde echter wel om de aandelenmarkt goed in de gaten te houden voor het geval deze omslaat, wat ertoe kan leiden dat Bitcoin nieuwe dieptepunten van $4.000 neer gaat zetten.

Wat denken jullie? Is dit een bear markt fakeout of gaat de Bitcoin koers zijn opwaartse trend voortzetten?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!