BitMEX dreigt ingehaald te worden door Binance

We hebben de laatste tijd al veel geschreven over crypto-derivaten-platform BitMEX. We gaven in een eerder artikel al aan dat het platform terrein aan het verliezen is, en dit is niet gestopt.

Ondanks het feit dat de Bitcoin koers erin slaagde een mooi herstel neer te zetten, blijft de liquiditeitscrisis op BitMEX aanhouden. De laatste cijfers van Skew Markets tonen zelfs aan dat Binance de koppositie over heeft genomen.

Hieronder is duidelijk te zien dat de voormalige leider van de crypto-derivaten-markt hard onderuit is gegaan en nu op de 4e plaats staat.

Bron: Skew.

Na de intense uitverkoop in maart zakte het platform geleidelijk naar de vierde positie, als er gekeken wordt naar het handelsvolume op basis van 24 uur op BTC-futures. Het platform heeft zijn cijfers tot dusver niet weten op te krikken.

BitMEX is momenteel nog het meest liquide platform. Echter laat de $10 miljoen Bid/Offer (B/O) spread chart van Skew zien, hoe Binance het liquiditeitsniveau van BitMEX in raptempo nadert.

Bron: Skew.

Na de crash op Black Thursday schoot de genoemde spread voor zowel Binance als BitMEX exponentieel omhoog naar respectievelijk 7,95% en 4,07%. Naarmate de markt zich herstelde, daalden deze cijfers aanzienlijk, evenals het verschil tussen de twee platforms. Op 8 april had Binance 0,72%, terwijl dat van BitMEX 0,61% bedroeg.

BitMEX heeft de afgelopen maand aanzienlijke tegenslagen gekend, van grote liquidaties en botnet-aanvallen tot overbelasting van het systeem tijdens piekvolatiliteit. Binance daarentegen heeft zijn plaats verstevigd in de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!