Roger Ver: Bitcoin en cryptocurrencies zijn nog niet klaar voor massale adoptie

Bitcoin (BTC) is geboren tijdens een financiële crisis, en vele dachten dat het een veilige haven zou zijn tijdens de volgende crisis. Nu is het zo dat Bitcoin dit tot op heden nog niet waar heeft kunnen maken. Veel Bitcoin-fans hebben echter hun steun betuigd en hebben beweerd dat de verhalen rond Bitcoin niet kunnen worden weggeduwd op basis van de korte-termijnbeweging. Roger Ver, CEO van Bitcoin.com, heef hier ook op gereageerd.

Nog niet klaar

Ver is van mening dat Bitcoin en andere cryptocurrencies hun beweringen hadden kunnen nakomen en mensen onderdak konden bieden tijdens deze onzekerheid, maar ze hebben dit niet gedaan omdat ze “nog niet klaar” waren. Volgens Ver blijven de schaalbaarheidsproblemen, hoge kosten en trage transacties van BTC de belangrijkste factoren die de acceptatie verhinderen.

Dat gezegd hebbende, zijn er verschillende voorstellen geïmplementeerd om de efficiëntie van crypto’s, zoals Bitcoin, te verhogen. Lightning Network (LN) op BTC belooft de transactiesnelheid van de munt te verhogen en schaalbaarheidsproblemen op te lossen, terwijl de ETH 2.0-upgrade bedoeld is om alle mazen in ETH 1.0 te repareren. Daarnaast belooft het MimbleWimble-protocol op Litecoin ook betere privacy, naast andere use-cases.

Met dit alles gebeurt, is men nog steeds van mening dat de vooruitgang nog niet toereikend is. Hij zei:

“Ik heb het gevoel dat cryptocurrency en Bitcoin specifiek klaar hadden kunnen staan. Dit zou het moment kunnen zijn om te schitteren en de wereld echt over te nemen en het tegen elkaar op te nemen en enkele van deze, door de overheid uitgegeven, valuta’s te vervangen. Het Lightning Network is nog niet klaar. De Bitcoin-kosten zijn nog steeds hoog en het netwerk raakt nog steeds overbelast.”

We zijn dichtbij

Aan de andere kant is Elizabeth Stark, CEO van Lightning Labs, van mening dat de wereld een stap dichterbij is om Bitcoin bij een miljard mensen te brengen. Ze merkte op dat “Lightning dit een werkelijkheid maakt.”

Ver ging ook dieper in op het store-of-value verhaal van Bitcoin. Volgens hem moet elk activum, dat als store-of-value gezien wil worden, ook als geld worden beschouwd. Over BTC gesproken, er zijn geen andere use-cases behalve dat het wordt gebruikt als betalingsnetwerk. Goud en zilver worden jarenlang als store-of-value beschouwd omdat ze als geld kunnen worden gebruikt.

Over de correlatie tussen BTC en goud gesproken, BTC wordt al lang ‘het digitale goud’ genoemd, en sommigen hebben zelfs vragen gesteld over dit verhaal, aangezien Bitcoin niet hetzelfde patroon volgde als goud, na ‘Black Thursday’.

Bron: Skew.

Zoals te zien is in de door BTC / GLD gerealiseerde correlatietabel, daalde de correlatie, die op 13 maart op 55,8% stond, snel en kwam op 16 maart uit op 25,3%. Op het moment van schrijven is 2-maandelijkse-correlatie van BTC-GLD 38,9%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!