Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Cryptocurrencies falen om de basis functies van een valuta vervullen, aldus president van banken in Brazilië

Murilo Portugal, president van de Braziliaanse Federatie van Banken (Febraban), betoogde dat cryptocurrencies de klassieke functies van een valuta niet kunnen vervullen. Dit zei hij in een debat met de titel (vertaald vanuit het portugees): “De impact van de digitale revolutie op het financiële systeem”.

In het debat sprak hij over mogelijke disruptors in de financiële sector, waaronder fintech, blockchain en cryptocurrency.

Hij voerde aan dat cryptocurrencies niet voldoen aan de drie fundamentele principes van valuta: een rekeneenheid, ruilmiddelen en waardevoorraad.

Hij zei het volgende:

“Cryptocurrencies vervullen geen van de klassieke functies van de valuta.”

Hij ging verder met:

“Ze worden eigenlijk munten genoemd, maar het zijn geen munten, daarom is het cryptocurrency. Ze vervullen geen van de klassieke functies van de valuta, namelijk om te dienen als een rekeneenheid, waardoor mensen prijzen kunnen uitdrukken. Ze dienen niet als betaalmiddel of als waardeopslag omdat de volatiliteit erg hoog is.”

De president van Febraban legde de impact van de digitale revolutie op de economie uit en beweerde dat geld en informatie gelijkwaardig worden. Hij speculeerde dat gegevens in de toekomst op dezelfde manier zouden worden gereguleerd als fiat.

Hij zei hierover:

“Het is een gebeurtenis waarvan ik denk dat we die al zien gebeuren.”

Volgens de president van Febraban is de Braziliaan al digitaal, vooral de jonge generatie. Hij zei hier het volgende over:

“Ze bevinden zich in een andere wereld, niet in de wereld die we gewend waren.”

Om te benadrukken sprak Portugal over enkele cijfers. Zoals hij zei, heeft in Brazilië 56% van de bevolking toegang tot het internet en heeft meer dan 75% van de economisch actieve bevolking een mobiele telefoon. Daarom is volgens hem eenvoud, bruikbaarheid, snelheid en veiligheid erg belangrijk bij transacties.

Het lijkt ons dat cryptocurrencies vooral bij veiligheid een belangrijke rol kunnen spelen. Echter daar denkt Portugal anders over. Voor hem zijn cryptocurrencies geen optie. Dit komt echter wellicht door een gebrek aan kennis over de gehele markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!