Wederom vreemde Bitcoin-prijsactie op BitMEX

Vorige week kelderde Bitcoin van $7.500 tot $3.800, als gevolg van grote uitverkoop door paniek in de markt. Dit in combinatie met een liquiditeitscrisis en een potentiële botnet-aanval op BitMEX, die een domino-effect van liquidaties veroorzaakte en op zijn beurt de Bitcoin koers verder omlaag dreef.

Maar in plaats van hun platform op te schonen, blijft er vreemde prijsactie plaatsvinden op BitMEX. De prijs van Bitcoin-futures is gisteren helemaal gestegen tot $8.700, voordat deze weer naar normale prijzen daalde. Wanneer eindigen de problemen op BitMEX?

Wederom vreemde prijsactie

BitMEX is al lang de marktleider van de cryptocurrency-ruimte, in termen van algemeen handelsvolume en impact op de algehele markt.

Het platform heeft vaak een grote invloed op de prijsactie, die plaatsvindt op de cryptomarkt, en sommige van de beste handelaren zijn aanwezig op het platform, althans dat waren ze.

Na de liquidaties van vorige week, zijn grote handelaren bang om op het platform te handelen, wat resulteert in lege orderboeken, in vergelijking met de dagen voorafgaand aan de liquidaties.

Deze lege orderboeken hebben mogelijk gisteren een candle veroorzaakt tot $8.700 op de Bitcoin-futurescontracten van september. Ondertussen handelde de Bitcoin-prijs op dat moment rond de $6.800, met een hoogtepunt van $7.100.

Wicks zoals deze raken de stops van handelaren, wat een domino-effect veroorzaakt, vergelijkbaar met wat er vorige week gebeurde. Prijsactie zoals deze is synoniem geworden met BitMEX.

Open Interest daalt

Volgens gegevens komt het gebrek aan vertrouwen in BitMEX overeen met een extreme daling van de Open Interest (OI) van het platform (hierboven afgebeeld), wat suggereert dat handelaren de crypto-markt hebben verlaten of elders zijn gaan handelen.

Het platform domineert al lang het Bitcoin-handelsvolume in de cryptocurrency-industrie door long- en short-posities aan te bieden tot 100x. Maar met aanhoudende problemen die het platform teisteren hebben traders misschien eindelijk genoeg gehad.

Voeg daaraan toe dat onder meer Binance en zelfs Coinbase onlangs marge-trading hebben toegevoegd, en de snelle groei en verspreiding van concurrerende platformen, zoals ByBit, PrimeXBT en FTX en meer, moet BitMEX hard aan de slag gaan om zijn dominante positie te behouden. Maar wellicht is het al te laat.

Wat doen jullie? Traden jullie nog op BitMEX of zijn jullie naar een ander platform gegaan? Laat het ons weten op onze socials!

Wil je margin-traden op Binance, maar heb je nog geen account? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!