Ethereum koers kan met 95% gaan stijgen of dalen

Na de krachtige beweging in de DeFi-markt in eind 2019 en begin 2020, wees alles erop dat Ethereum (ETH) een ​​krachtige rally zou gaan doormaken. De altcoin begon het jaar met een rally van meer dan 100%, verdubbeling van de koers en tilde de rest van de markt ook omhoog.

Symmetrische driehoek

Ethereum en andere altcoins braken niet alleen uit hun neerwaartse trend op hun USD-paren, maar ze zagen ook een uitbraak op de BTC-paren.

De laatste prijsactie heeft ertoe geleid dat Ethereum een ​​enorme meerjarige symmetrische driehoek gevormd heeft op het ETH / BTC-handelspaar. Dit kan betekenen dat Ethereum een stijging of daling gaat doormaken van 95%. Het is zelfs zo dat de driehoek bijna zijn hoogtepunt bereikt, wat suggereert dat deze krachtige uitbraak op korte termijn te gebeuren staat.

Een twitter-analist, genaamd Tyler D. Coates, tweette het volgende:

“ETH / BTC nadert de top van een enorme symmetrische driehoek. Een beweging van 95% wordt verwacht na bevestiging. Zoals het er nu uitziet, denk ik dat een daling het meest waarschijnlijk is, vanwege de bearish-kanalen die zich hebben ontwikkeld.”

Wat betekent dit voor de rest van de markt?

Ethereum, en andere large-cap altcoins, zijn vaak leidende indicatoren voor de rest van de crypto-markt, en met name voor de altcoin-markt. Een daling van Ethereum kan een ergere daling op de bredere altcoin-markt inleiden.

De totale altcoin-marktkapitalisatie tegen BTC bevindt zich ook in een meerjarige formatie, maar dit patroon lijkt meer dalend van aard te zijn en niet symmetrisch zoals Ethereum.

Aflopende driehoeken op de cryptomarkt zijn in het verleden met name dodelijk geweest. Het is hetzelfde patroon dat Bitcoin van $6.000 naar $3.000 stuurde, en vervolgens weer van $13.000 naar $6.000.

Nu verschijnt het op de altcoin-markt en het kan ervoor zorgen dat de activa de komende dagen hard gaat dalen. Dit kan weer voor een grotere daling op de gehele markt zorgen.

Wat denken jullie? Gaat Ethereum een harde daling zien? Laat het ons weten op onze socials!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Ethereum, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!