Bakkt komt met 2 grote aankondigingen, waaronder een samenwerking met Starbucks

Bakkt heeft vandaag een 2-tal aankondigingen gedaan die de moeite waard zijn om te vermelden. Hieronder gaan we dieper op deze aankondigingen in.

Aankondiging 1. Starbucks en Bakkt

Sommige gebruikers van de mobiele Starbucks-app krijgen nu “Bakkt Cash” aangeboden als betalingsoptie.

Deze stap valt samen met de visie van de aanbieder om meer consumentgerichte diensten aan te bieden en de aankondiging van een financieringsronde van maar liefst $300 miljoen.

Starbucks zegt echter dat de Bakkt Cash-optie voorlopig slechts in beperkte bèta is. Een woordvoerder van Starbucks zei het volgende tegen CoinDesk:

“We voeren momenteel een beperkte test uit voor onze klanten met behulp van de Bakkt-betaalmethode. Klanten zien Bakkt als een optie, maar de test is alleen op dit moment beschikbaar.”

Bakkt President Adam White kondigde de integratie op Twitter aan:

Aankondiging 2. $300 miljoen financieringsronde

Bakkt sloot tevens een Series B-fondsenwervingsronde van $300 miljoen af ​​en deelde in een blogpost maandag aanvullende details over de aanstaande mobiele applicatie.

Volgens de post, geschreven door CEO Mike Blandina, namen Microsoft’s M12, PayU, Boston Consulting Group, Goldfinch Partners, CMT Digital, Pantera Capital en Bakkt-moederbedrijf Intercontinental Exchange (ICE) allemaal deel aan de financieringsronde.

Blandina verwees ook naar de overname van Bridge2 Solutions door Bakkt, een loyalty services provider die voor het eerst werd aangekondigd in februari.

ICE-CEO, Jeffrey Sprecher, zei tijdens een winstbespreking in februari dat hij de overname van Bridge2 zag als een potentiële opening van Bakkt voor een activaklasse ter waarde van $1 biljoen.

Blandina zei het volgende:

“Ik ben enthousiast over ons potentieel om bijna $1 biljoen aan digitale activa te ontgrendelen, wanneer de Bakkt-app deze zomer wordt gelanceerd. Met de afronding van onze Series B-financiering, en de recente acquisitie van Bridge2 Solutions, is Bakkt nu een team van 350 werknemers en drijft het de loyaliteits-aflossings-programma’s aan voor zeven van de top 10 financiële instellingen en meer dan 4.500 loyaliteits- en incentiveprogramma’s, waaronder twee van de grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.”

Het bedrijf is van plan de app tegen de zomer te lanceren, zei Blandina.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!