Wat is Bakkt?

Begin augustus 2018 heeft de Intercontinental Exchange (ICE), tevens ook de eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE), samen met Microsoft, Starbucks, BCG en anderen Bakkt gelanceerd. Het bedrijf bouwde een open en naadloos wereldwijd netwerk op. CEO van Bakkt, Kelly Loeffler, wilt een gereguleerde cryptocurrency markt opzetten en het doel is om beleggers, handelaren en consumenten op een eenvoudige, efficiëntere en veiliger manier digitale activa kunnen kopen, verkopen, opslaan en uitgeven.

Bakkt wilt dus de handel in Bitcoin en het omzetten ervan naar fiat-valuta’s mogelijk maken. Met het kunnen omzetten van crypto naar fiat is het doel om straks bijvoorbeeld je kop koffie bij de Starbucks met crypto te betalen. Dit is erg belangrijk voor adoptie, want momenteel zijn cryptocurrencies amper gereguleerd en dat komt meerendeels omdat ze nieuw en decentraal beheerd worden.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!