Digitale bank, genaamd Revolut, is één van de meest waardevolle fintech-bedrijven van Europa

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde digitale bank Revolut heeft $500 miljoen opgehaald in een nieuwe financieringsronde. Met deze financieringsrondes heeft de bank zijn waardering verdrievoudigd tot $5,5 miljard.

Dit, zoals de Financial Times op 25 februari meldde, maakt de crypto-ondersteunende applicatie één van Europa’s meest waardevolle fintech-bedrijven.

Wat is Revolut?

Sinds eind 2017 heeft de app van Revolut haar gebruikers in staat gesteld transacties in cryptocurrencies te voltooien, waaronder Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ether (ETH) en XRP.

In december 2018 ontving het bedrijf een bankvergunning in Litouwen, waardoor de weg voor een overgang van prepaidkaarten naar een volledig pakket met bankdiensten werd vrijgemaakt.

Revolut, dat een gebruikersbestand van meer dan 10 miljoen heeft, zag het aantal klanten vorig jaar met meer dan 150% toenemen.

De financieringsronde

De nieuwe financieringsronde werd geleid door Silicon Valley venture capital groep TCV, die investeert in grote technische spelers zoals Facebook, Airbnb, Tripadvisor, LinkedIn en Spotify.

TCV’s $5,5 miljard waardering van Revolut is gelijk aan het vorige record van een private Europese fintech organisatie, genaamd Klarna.

Toekomstplannen

Naast de functies voor cryptocurrency- en aandelenhandel, wil het bedrijf uitbreiden naar kredietverlening en streeft het naar een Britse banklicentie.

Het Verenigd Koninkrijk blijkt een zeer lucratieve markt te zijn voor innovatieve banken, soms ook wel “neobanken” genoemd, met gebruikers die vorig jaar van 7,7 miljoen naar 19,6 miljoen zijn gestegen, volgens een rapport dat gisteren door Accenture werd vrijgegeven.

De eerste helft van 2020 zou ook de lancering van Revolut in de Verenigde Staten kunnen aankondigen, mocht het bedrijf erin slagen om de wettelijke hindernissen weg te nemen. Tevens wil het bedrijf uitbreiden naar Latijns-Amerikaanse en Aziatische markten.

Neobanken en cryptocurrency-banken blijven groeien

In een eerder bericht gaf Mark Hipperson, de mede-oprichter van collega-Britse neobank Starling, aan dat zij van plan zijn om in Q1 2020 een nieuwe bankonderneming, Ziglu, te lanceren. De bank biedt saldi in meerdere valuta’s, zowel fiat als cryptocurrencies, samen in één account, dat wereldwijd kan worden uitgegeven met een Mastercard-betaalpas.

Tevens blijven crypto-specifieke banken, zoals SEBA en Syngum, hun diensten diversifiëren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!