Bitcoin Creditcard

Mark Hipperson gaat crypto bank lanceren in VK, genaamd Ziglu

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Mark Hipperson, voormalig hoofd van de technologie bij de Barclays-groep, en mede-oprichter en voormalig CTO bij de Britse bank Starling, gaat in Q1 2020 een nieuwe onderneming voor digitaal bankieren lanceren, genaamd Ziglu. Dit volgens een artikel dat vandaag op FintechFutures verscheen.

Wat is Ziglu?

Het gratis account bij de bank zal niet alleen in staat zijn om saldi in meerdere valuta’s aan te houden (evenals cryptocurrencies), maar ook vrijelijk fondsen onderling uitwisselen. Vreemde valuta zullen beschikbaar zijn om te kopen en verkopen tegen interbancaire tarieven, en cryptocurrency-aankopen en -verkopen zullen beschikbaar zijn tegen de beste prijs op meerdere beurzen.

Niet alleen dat, volgens de Ziglu-website, kan elke valuta op de rekening overal ter wereld worden besteed met een Mastercard-betaalpas. Dat geldt ook voor cryptocurrencies, die direct geconverteerd worden op het verkooppunt.

Voorlopig alleen in het Verenigd Koninkrijk

Hipperson is sinds september 2018 CEO van Ziglu en het bedrijf heeft een aanvraag ingediend bij de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk om uitgever van elektronisch geld te worden.

Momenteel zal Ziglu alleen beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, echter zijn er plannen om dit in de toekomst uit te breiden. Het bedrijf zegt het volgende hierover:

“Hoewel we van plan zijn ons aanbod te zijner tijd naar andere landen uit te breiden, kunnen momenteel alleen inwoners van het VK, die ten minste 18 jaar oud zijn, onze services gebruiken en in aanmerking komen voor een Ziglu-account.”

Andere opties

Ziglu is zeker niet het eerste bedrijf dat een gecombineerd fiat / crypto-account aanbiedt. Zoals wij in augustus rapporteerde, lanceerde Bitwala een account met een bijgevoegde Bitcoin-portemonnee en heeft sindsdien de Ethereum-functionaliteit toegevoegd.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN