FDA

Grote Amerikaanse farmaceutische bedrijven vragen de FDA om blockchain te implementeren

25 toonaangevende farmaceutische fabrikanten, distributeurs, logistieke partners en andere vertegenwoordigers van de farmaceutische toeleveringsketen hebben een rapport gepubliceerd. In dit rapport pleiten zij voor het gebruik van blockchain technologie voor het volgen en traceren van voorgeschreven medicijnen, na het voltooien van een pilotprogramma met de Amerikaanse Food and Drug Administration. Dit volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph gepubliceerd werd.

In het begin van 2019 begon de FDA voorstellen te accepteren voor projecten die het kantoor wilden helpen te voldoen aan de 2023-vereisten van de Drug Supply Chain and Security Act (DSCSA). Deze wetswijziging eist van de farmaceutische industrie dat zij “wijzigingen in eigendom van geneesmiddelen in de toeleveringsketen volgen.”

MediLedger-project

In juni 2019 werd het MediLedger-project goedgekeurd door de FDA, bestaande uit een werkgroep van 25 grote bedrijven die actief zijn in de farmaceutische toeleveringsketen. De werkgroep moest het, op blockchain gebaseerde, MediLedger-netwerk evalueren als hulpmiddel voor het volgen en traceren van geneesmiddelen op recept in de VS.

MediLedger bestaat uit multinationale farmaceutische gigant Pfizer, groothandelaar in geneesmiddelen AmerisourceBergen, exploitant van de op een na grootste apotheekketen van de Verenigde Staten Walgreens, multinationale detailhandel Walmart en bezorgservicebedrijf FedEx.

Niet achterblijven op concurrenten

Het rapport stelt dat de werkgroep van mening is dat de afwezigheid van “een centraal punt van gegevensuitwisseling” ertoe zal leiden dat de Amerikaanse farmaceutische voorraad achterblijft op internationale concurrenten. Dit omdat bedrijven “worstelen met het nauwkeurig en volledig delen van gegevens over een breed scala van partners, systemen en technische formats.”

Het document waarschuwt dat in het geval van een ernstige volksgezondheidscrisis “belanghebbenden en agenten moeite zullen hebben om verdacht product tijdig te vinden en in quarantaine te plaatsen, terwijl ze het leven van patiënten op het spel blijven zetten”. Het voegt er aan toe dat “het gebruik van de vooruitgang van technologie, zoals blockchain, deze significante risico’s kan vermijden.”

Vertrouwelijke informatie te beschermen

Het MediLedger-rapport merkt op dat de vereisten voor gegevensprivacy van de farmaceutische industrie kunnen worden gehandhaafd door het handhaven van kennisvrije technologie, waardoor wordt gegarandeerd dat er geen business intelligence van vertrouwelijke informatie wordt gedeeld, terwijl de onveranderlijkheid van de blockchain wordt gehandhaafd.

Ondanks het feit dat de pilot beweerde dat “blockchain de mogelijkheid heeft om de technologie te zijn die ten grondslag ligt aan een interoperabel systeem voor de farmaceutische toeleveringsketen”, merkt het rapport ook op dat het “een complexe oplossing” is die een stabilisatieperiode zou vereisen.

Het rapport meldt ook dat het succes op lange termijn afhankelijk zal zijn van “sterke participatie en acceptatie door alle belanghebbenden in de industrie.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN