Verenigd Koninkrijk FCA

Britse toezichthouder, FCA, is op zoek naar cryptocurrency-specialist

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De belangrijkste financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, de Financial Conduct Authority (FCA), wil een specialist inhuren met een cryptocurrency-achtergrond om reguleringen te bepalen. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

In het bijzonder is de FCA op zoek naar een intelligentie-associatie met crypto-expertise om digitale activa aan te pakken onder de 5e anti-witwasrichtlijn van de Europese Unie, zei de toezichthouder in een LinkedIn vacature op 6 februari.

Hoewel het Verenigd Koninkrijk de EU op 31 januari heeft verlaten, moet zijn regering nog steeds bijzondere aandacht besteden aan de onlangs afgedwongen cryptocurrency-wetgeving van de EU. Als zodanig wil de FCA een cryptocurrency-expert inhuren voor zijn intelligenceteam, dat sinds januari 2020 verantwoordelijk is voor de 5AMLD-regulering van de crypto-activasector.

Volgens de vacature omvatten de belangrijkste verantwoordelijkheden van de functie inlichtingenondersteuning voor toezicht en handhaving, evenals het verwerken van aanvragen van bedrijven in de financiële dienstverlening in het Verenigd Koninkrijk.

De nieuwste zet van de FCA met betrekking tot 5AMLD komt nadat het agentschap op 10 januari officieel heeft aangekondigd dat het gaat beginnen met het toezicht op de naleving van anti-witwaspraktijken bij cryptocurrency-gerelateerde bedrijven in het land.

In juli 2019 heeft de FCA aangekondigd dat het de twee topcryptocurrencies, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), niet zal gaan reguleren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN