Verenigd Koninkrijk FCA

De Britse FCA gaat toezicht houden op crypto-bedrijven

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) bewaakt nu anti-witwaspraktijken (AML) en terrorismefinanciering (CTF) voor bedrijven die actief zijn in de cryptocurrency-markt. Dit volgens een officiële aankondiging die gepubliceerd werd op 10 januari.

Volgens de aankondiging gaat de FCA toezicht houden of bedrijven, die in het Verenigd Koninkrijk geregistreerd zijn en zich bezighouden met crypto-gerelateerde activiteiten, voldoen aan de relevante voorschriften en vereisten.

In de aankondiging heeft FCA een lijst opgesteld met vereisten voor cryptocurrency-gerelateerde bedrijven, inclusief de identificatie en beoordeling van risico’s met betrekking tot AML en CFT, ontwikkeling van beleid en controles om risico’s in verband met AML en CFT te elimineren, geleiding van klanten due diligence en meer…

De aankondiging vertelt ons het volgende:

“We zullen proactief toezicht houden op de naleving van de nieuwe regelgeving door bedrijven en zullen snel actie ondernemen wanneer bedrijven niet voldoen aan de gewenste normen en risico’s veroorzaken voor de marktintegriteit.”

Hoewel de FCA nog steeds de beperking van crypto-derivaten voor retailbeleggers overweegt, concludeerde het afgelopen zomer dat belangrijke cryptocurrencies ‘ruiltokens’ zijn die ‘meestal gedecentraliseerd zijn en voornamelijk worden gebruikt als ruilmiddel’.

Destijds benadrukte de toezichthouder ook dat dergelijke digitale valuta’s niet onder de wettelijke reikwijdte van de FCA vallen en buiten de wettelijke reikwijdte vallen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN