Ethereum

Ethereum bezit van mining pools weer vlakbij all time high

Het aantal Ethereum (ETH) tokens dat in het bezit is van alle Ethereum mining pools is weer vlakbij zijn all time high. De hoogste piek van 1,69 miljoen ETH was vorig jaar oktober, volgens crypto-marktgegevensplatform Santiment.

Oprichter van Santiment Maksim Balashevich, schreef in de maandelijkse Substack-nieuwsbrief van Spencer Noon het volgende:

“De gestage accumulatie duidt op een hoog betrouwbaarheidsniveau in het project bij de meeste makers van blocks, op zijn minst in verhouding tot de huidige marktomstandigheden.”

Het cumulatieve saldo van alle ETH-mining pools is met 11 procent gestegen ten opzichte van 1,52 miljoen een jaar geleden.

Opmerkelijk is dat de miners balansen in vier maanden tijd (tot oktober) sterk zijn gestegen, namelijk van 1,54 miljoen tot 1,69 miljoen. Dit gebeurde zelfs toen de prijs halveerde van $366 naar $170.

Een mogelijke reden waarom miners bereid zijn om meer ETH te verzamelen tegen lagere prijzen is dat het marktsentiment bullish was geworden na de 120 procent rally van de cryptocurrency in de eerste zes maanden. Prijsdalingen worden door de analistengemeenschap grotendeels gezien als bull market correcties.

De cryptocurrency verloor echter zijn hoogte en daalde in oktober onder de $170. Dit zorgde ervoor dat enkele miners hun bezittingen moesten liquideren, zoals opgemerkt door Balashevich. Als gevolg hiervan daalden de cumulatieve saldi begin november tot 1,64 miljoen.

De winstgevendheid van mining wordt sterk beïnvloed door koersschommelingen. Een aanhoudende prijsdaling schaadt de omzet en dwingt kleine en inefficiënte miners om hun activiteiten terug te schalen. Terwijl ze van blockchain afstappen, verkopen deze miners vaak hun munten om mining gerelateerde verliezen goed te maken, wat weer bijdraagt ​​aan de bearish druk.

De prijs van Ether stond op 1 januari rond de $130 dollar en staat nu een maand later op $180 dollar. De cryptocurrency is in een maand tijd ongeveer 40 procent gestegen en de bredere trend lijkt bullish te zijn. Dit zou kunnen betekenen dat de mining balansen snel kunnen stijgen naar nieuwe recordhoogtes boven 1,69 miljoen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: CoinDesk

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN