Bitcoin bullmarkt

Volgens deze analyse komt er binnenkort een bullmarkt

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Veel analisten zijn bezig met het voorspellen wanneer de bullmarkt weer terugkeert. Nu kan dit, volgens een eenvoudige beproefde grafiek die trends in markten weergeeft, sneller zijn dan dat vele denken.

@MustStopMurad (69,1k volgers)

Murad Mahmudov, CIO van het Bitcoin-fonds Adaptive Capital, vestigde onlangs de aandacht op een grafiek die van toepassing is op elke financiële markt (inclusief crypto), die laat zien wat trends in het volume, de open interest en de prijs van een actief betekent voor het toekomstige traject van het actief.

De grafiek laat zien dat het meest optimistische scenario voor elke markt is als de prijs, het volume en de open interest van het actief voor zijn futures-markt gelijktijdig stijgen, wat suggereert dat er “sterkte”, “bullish” prijsactie is en een algemene trend van stijgende prijzen.

En je raad het al… Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen weken de prijs, het volume en de open interest in één keer zien stijgen, en vertoonde feitelijk geen tekenen van zwakte. Dit suggereert dat de crypto-markt, voor het eerst in maanden, op het punt staat een serieuze uptrend in te gaan.

Fundamenteel ook positief

Wat de fundamentele kant van de zaak is, is Bitcoin nu ongeveer vier maanden verwijderd van zijn volgende halvering, ook bekend als een “halvening”. Prominente investeerders, inclusief voormalige Goldman Sachs-werknemers, hebben gesuggereerd dat dit evenement van invloed zal zijn op BTC’s vraag-aanboddynamiek op een manier die prijzen flink omhoog kunnen duwen.

Omdat Bitcoin de rest van de crypto-markt leidt, zou een sterke prijsstijging van BTC moeten leiden tot vergelijkbare prijsactie voor altcoins. Natuurlijk is er een groeiende verwachting dat altcoins de marktleider zullen verslaan, maar een sterke opwaartse trend in BTC zou heel positief kunnen zijn voor de gehele crypto-markt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN