Zoekopdrachten naar “Bitcoin Iran” enorm gestegen

Bitcoin (BTC) profiteert van de crisis in Iran en heeft wereldwijd een grote stijging gezien in zoekopdrachten, met een stijging van bijna 5.000% in Google. Volgens gegevens van Google Trends is de zoekterm “Bitcoin Iran” in de zeven dagen (tot 8 januari) gestegen met 4.450%.

Bitcoin-zoekopdrachten stijgen met de prijs

Bron: Google Trends

Nigeria stond bovenaan de lijst voor het meest voorkomende land van herkomst van beide termen. Canada, Singapore en de Verenigde Staten genereerden ook aanzienlijke interesse voor “Bitcoin Iran.”

De cijfers komen wanneer Bitcoin aanzienlijke prijsontwikkelingen blijft maken, met wekelijkse winsten die momenteel de 15% overtreffen. Commentatoren, inclusief CryptoBenelux, begonnen de prestaties onmiddellijk toe te schrijven aan gebeurtenissen in Iran en voerden aan dat geopolitieke instabiliteit vaak prijsstijgingen veroorzaakt.

Lag het wel aan de geopolitieke spanningen?

Anderen waren minder overtuigd en beweerden dat de correlatie in feite een fictief verhaal was en noemde het een self-fulfilling prophecy. Zo voerde Su Zhu, CEO van Three Arrows Capital, een artikel in Nikkei Asian Review aan als bewijs dat niet-cryptobronnen het idee koesterden.

De publicatie beweerde dat Iran “een toename van cryptocurrencies veroorzaakte.” Een tweet luidde:

“Vrij van staatsinmenging of geopolitiek risico, #cryptocurrencies worden “digitaal goud” temidden van stijgende #Iran spanningen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!